Berkin Elvan Soruşturmasında 4 Polis İfade Verdi - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan Soruşturmasında 4 Polis İfade Verdi

Gezi olaylarında yaralanarak 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan’la ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4 polis daha ifade verdi.

13.03.2014 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi olaylarında yaralanarak 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'la ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 4 polis daha ifade verdi. Elvan ailesinin avukatı ise savcılığa başvurarak soruşturmanın kasten adam öldürmek suçundan yürütülmesini talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Berkin Elvan'ın yaralanmasına yol açan olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ifade alım işlemlerine devam ediyor. Soruşturmayı yürüten Savcı Faruk Bildirici'ye bugün 4 polis ifade verirken, Elvan ailesinin avukatı soruşturmanın kasten adam öldürmek suçundan yürütülmesini talep etti. Savcılığa dilekçe sunan ailenin avukatı Evrim Deniz Karatana soruşturmanın kasten adam öldürmeye teşebbüs gerekçesiyle başlatıldığını hatırlatarak Berkin Elvan'ın hayatını kaybettiğini bildirdi. Avukat Karatana bu nedenle soruşturmanın kasten adam öldürmek suçlaması ile devam ettirilmesini talep etti.

"ZET SİLAHINI GEZİ OLAYLARINDA KULLANMADIM"

Savcılıkta ifade veren polis memuru M.A.Y., 15 Haziran günü izinli olmasına rağmen göreve çağrıldığını ve 16 Haziran sabahına kadar görevli olduğunu belirtti. Okmeydanı Cemal Kamacı bölgesinde görev yaptığını ifade eden M.A.Y., "Burada bekledik. Ancak herhangi bir olaya müdahale etmedik. Benim ZET silahını kullanma yetkim var ama Gezi olayları sırasında hiç kullanmadım. Okmeydanı'nda da kullanmadım" dedi.

"ELVAN'IN YARALANDIĞI BÖLGEDE GÖREV YAPMADIM"

Savcılıkta ifade veren polis memuru H.P. ise 15 Haziran saat 08.00'den 16 Haziran 08.00'e kadar 24 saat görev yaptığını belirtti. Nerelerde görev yaptığını tam hatırlamadığını belirten H.P., " Mecidiyeköy'de görevlendirildik. 15 Haziran akşam saatlerinde göreve gelmemiz istendi. Gece saatlerinde Bayrampaşa'daki şubeye gittim. Bizi Mecidiyeköy viyadüğünün altında görevlendirdiler. Kaç saat kaldığımızı hatırlamıyorum. Belki bir iki gün bu mahalde kalmış olabiliriz. Sadece bir kere Cevizlibağ'a sevk edildiğimizi hatırlıyorum. Kısa bir süre sonra şubeye dönmüş olabiliriz. Berkin Elvan'ın yaralandığı bölgede görev yapmadım" dedi.

"İFADE VERDİĞİM İÇİN ÜZGÜNÜM"

Savcılığa niçin gönderildiklerini bilmediğini kaydeden H.P., gaz tüfeğinin bulunduğunu, zorunlu olmadıkça kullanmadığını kaydetti. Genelde nerede görevli olduklarının yazılı olarak belli olduğunu anlatan H.P. olay yerindeyken zaman zaman sözlü olarak farklı yerlere gönderilmelerinin de mümkün olduğunu belirtti. "Aslında öğretmenim, olaylarda bir çoğunda her ne kadar gaz tüfeğim olsa da çok zorunlu olmadıkça bu tüfeği kullanmadım" diyen H.P., "Şubedeki memur arkadaşlarının talimatıyla geldim. Taktığım kaskta numara olup olmadığını hatırlamıyorum. Ancak bu kayıtlarda vardır. Şuan ifade verdiğim için üzüntülüyüm. Resmi görevlendirme listesi incelendiğinde benim 16'sında 08.00-03.00 arasında SDP önünde görevlendirildiğim yazılmış. Belirtilen saatlerde ben resmi olarak görevli değildim. Fiili olarak SDP binası önünde görev yaptığımı hatırlamıyorum" diye konuştu.

Savcılıkta ifade veren polis memuru U.Y., 16 Haziran 2013 günü Okmeydanı'ndaki SDP binası önünde görevlendirildiğini söyledi. Kalkancı olduğunu belirten U.Y. gaz tüfeği kullanmadığını savundu.

Mecidiyeköy Meydanı'nda görevli olduğunu belirten Y.Ş., "Bir ara Cevizlibağ'a geçtik. Gaz tabancası kullanmadım. Okmeydanı bölgesinde de görev yapmadım" dedi.

Olaya ilişkin önümüzdeki günlerde de polislerin ifadelerinin alınacağı belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Berkin Elvan Soruşturmasında 4 Polis İfade Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement