Berkin Soruşturmasında Şüphelilerin Eşkal Tarifi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Berkin Soruşturmasında Şüphelilerin Eşkal Tarifi Yapıldı

Berkin Soruşturmasında Şüphelilerin Eşkal Tarifi Yapıldı

Berkin Elvan'ın Gezi gösterilerinde biber gazıyla vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturmada tanıklar, şüpheli polislerle ilgili eşkal tarifi yaptı.

02.05.2014 19:45

İstanbul'da, 14 yaşındaki Berkin Elvan'ın Gezi Parkı gösterilerinde biber gazıyla vurularak öldürülmesine ilişkin soruşturmada tanıklar, şüpheli polislerle ilgili eşkal tarifi yaptı.

Berkin Elvan’ın vurulduğu noktaya en yakın yerde oldukları görülen 5 polisin ifadesi alındı. Polisler, kendilerinin herhangi bir silah ya da biber gazı kullanmadığını, sadece bir TOMA’nın göstericilere su sıktığını savundu. 

24 NİSAN'DA İFADEYE ÇAĞRILDILAR

Berkin Elvan’ın vurulduğu 16 Haziran günü saat 07.15 sıralarında, bir özel sağlık merkezinde çalışan doktor ve yardımcısı, binalarının önünde bekleyen polis grubunun fotoğrafını çekip savcılığa ulaştırmıştı. Savcı Faruk Bildirici, kimliğini tespit ettiği polis görevlilerini geçen 24 Nisan’da ifadeye çağırdı. 

"BİBER GAZI SİLAHI KULLANMADIM"

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, polis E.K., Çevik Kuvvet’te görevli olduğunu ve biber gazı silahı kullanmadığını söyledi. O resmin çekildiği an istirahatte olduklarını belirten E.K., “Biz herhangi bir müdahalede bulunmadık. (Orada) gösterici olup olmadığını hatırlamıyorum, müdahale edildiğini de hatırlamıyorum. Fotoğrafın çekildiği alanda bir müdahalede bulunulmadı. Ancak fotoğrafın çekildiği an caddede barikat kurulmuştu” dedi. M.G. sabah saatlerinde Okmeydanı’na geldiklerini ve gösterici bir grupla karşılaşmadıklarını anlattı. 

"AMİRİN İSMİNİ HATIRLAMIYORUM"

M.G., “Biz intikal etmeden önce polisin müdahale edip etmediğini bilmiyorum ancak yerlerde çöp konteynırlarını yakmışlardı. Yanılmıyorsam, barikat oluşturmuşlardı. Bu nedenle gece müdahale edildiğini düşündüm” diye konuştu. O.M.Ç. de kendileri gelmeden önce, gece saatlerinde müdahale olmuş olabileceğini, çünkü sabah barikat kaldırdıklarını anlattı. B.T. ise “Fotoğrafın çekildiği yakın bir yerde göstericiler vardı. Ancak bu da sabah 10-11 sıralarındaydı. Başımızdaki amirin ismini hatırlamıyorum” diye konuştu. 

"TOMA MÜDAHALE ETTİ"

R.S. grubun gazcısı olduğunu fakat o gün kullanmadığını, çünkü ekip şefi olarak çalıştığını anlattı. Fotoğraftaki hiçbir polisi üzerinde gaz fişeği bulunmadığını savunan R.S., fotoğrafın çekildiği yerde bir TOMA’nın göstericilere su sıktığını kaydetti. R.S., “Bizim olduğumuz bölgeden göstericilerin bulunduğu yer gözükmemektedir. Bu nedenle gaz kullanımı yapmadık. Ancak TOMA suyla müdahale etti. TOMA’nın sürücüsünün adını bilmiyorum. İçerisini görmeyiz. Numarasını bilmiyorum. Yanımızda Aziz isimli komiserimiz vardı” diye konuştu. 
 
Öte yandan, olaya karışan amir ve memurların, bizzat gören tanıklar tarafından yapılmış ayrıntılı tip ve eşkâl tariflerinin de soruşturma dosyasına girdiği öğrenildi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Berkin Soruşturmasında Şüphelilerin Eşkal Tarifi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • tarık: ammada büyütüler buişi,bacak kadar çocuğun neişi vardı eylemde herkes sonunu kendi hazırlar 16 0 Yanıtla
  • Süleyman: su testisi su yolunda kırılır, 14 0 Yanıtla
  • ANTALYALI: POLİS MUDAHALE ETMEDE MECBUR EMİR KULU. HERKEZ ÇOLUGUNU ÇOCUGUNU SALMASIN MEYDANLARA BAŞIBOŞ SONRA DİZ DÖVMEK .SUÇLU ARAMAK BOŞ. 12 0 Yanıtla
  • tarık: ekmek almaya gidiyormuş bırakın bu işleri,devletin güvenlik güçlerine kimse saldıramaz,allahrahmet eylesin ama,bu tip işler yanlış ailesi polis kadar suçludur 11 0 Yanıtla
  • cihan: annesi babası,hak aramak yerine nerdeeşkiya var onların destekciliğini yapıyorlar,sanki ölen çocukları değilde o eşkiyalardan birisi,medyatik olmak yerine oturda oğiunun yasını tut 9 0 Yanıtla
  • Tencere tava: Leşlere ne kadarda zaman harcanıyor 7 0 Yanıtla

Advertisement