Berlin'de Oy Kullanma İşlemi Başladı - Son Dakika
Güncel

Berlin'de Oy Kullanma İşlemi Başladı

Berlin\'de Oy Kullanma İşlemi Başladı

Mahmut TOSUN, BERLİN/DHA-Yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları oy kullanma işlemine başladı.

08.10.2015 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahmut TOSUN, BERLİN/DHA-Yurtdışında yaşayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları oy kullanma işlemine başladı.

Türkiye'de 1 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek genel seçimler öncesi, yurt dışında yaşayan vatandaşlar oy verme işlemine başladı. Almanya'da yaşayan Türkler ülke çapında 13 noktada kurulan sandıklarda oy verebiliyorlar. Almanya genelinde 1.411.000 seçmen 25 Ekim tarihine kadar seçmen sandıklarında siyasi iradelerini yansıtabilecekler.

Başkent Berlin'de ise oy verme işlemleri Berlin başkonsolosluğu bahçesinde kurulan 8 konteynerde gerçekleştiriliyor. Berlinli Türkler, seçimlerin ilk gününde sandığa yoğun ilgi gösterirken, Türkiye'nin Almanya büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'da eşi Gamze Karslıoğlu ile birlikte ilk gün konsolosluğa gelerek oyunu kullandı. Oy verme işlemini gerçekleştirdikten sonra basına kısa bir açıklama yapan büyükelçi Karslıoğlu, Almanya'da yaşayan ve oy verme hakkına sahip bütün vatandaşlarımızı demokratik haklarını kullanmaya çağırdı. Alman Cumhurbaşkanı Gauck'un bir sözünü hatırlatan Karslıoğlu, "Alman Cumhurbaşkanı Gauck'un da dediği gibi, ben ömrümün sonuna kadar oy verme işleminin tadını çıkaracağım. Bu güzel bir duygu, güzel bir haz, istediğin partiye, istediğin kişiye oyunu verebilme duygusu. İşte bu bazı ülkelerde olmadığı için oralarda savaş var. Bütün Türk vatandaşlarından, kardeşlerimizden bu haklarını kullanmalarını rica ediyorum" ifadelerini kullandı.

Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ve eşi Birgit Şen'de oylarını seçim sandığının kurulduğu ilk gün Berlin'de kullandılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin'de Oy Kullanma İşlemi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement