Beykoz'da Fethin 559. Yıldönümü Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Beykoz'da Fethin 559. Yıldönümü Coşkusu

Beykoz\'da Fethin 559. Yıldönümü Coşkusu

Beykoz Belediyesi İstanbul'un Fethi'nin 559. yıldönümünü mehteran , havai fişek gösterisi ve Esat Kabaklı konseriyle kutladı.

30.05.2012 23:00  Güncelleme: 22:59

Belediye Meydanı'nda düzenlenen kutlama programını Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer, siyasi partilerin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve muhtarların yanı sıra alanı dolduran Beykozlular birlikte izledi.

Mehteran ekibinin konseriyle başlayan programı vatandaşlar yoğun ilgiyle takip etti. Fetih, Genç Osman, Ceddin Deden gibi marşlarla alandakileri coşturan Mehteran ekibi, Beykozlular'dan büyük alkış aldı. Programı sunan Bilal Şenel'in şiirleri de katılımcıları duygulandırdı. Etkinlikte ayrıca vatandaşlara Beykoz Belediyesi tarafından çay ve içecek ikramı yapıldı.

Programda vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek yaptığı konuşmada İstanbul'un Fethi'nin, hem ulusal tarihimiz hem de dünya tarihi için bir dönüm noktası olduğuna değinerek, "Peygamber Efendimiz 'O'nu fetheden ne güzel kumandan, O'nu fethedenler ne güzel asker' şeklinde İstanbul'un fethini müjdelemiş ve övmüştür.

Yüzyıllar boyunca medeniyetlere başkentlik yapmış İstanbul'un ve en eski ilçelerinden biri olan Beykoz'un kültürel ve tarihi zenginliği bizlere mirastır. Gelecek nesillerimize bu mirası ve şuuru anlatmak ve aktarmak için gayret ediyoruz. Bu vesileyle İstanbul'un Fethi'nin 559.yıldönümünü kutluyor, dünyanın gözbebeği bu kenti bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere tüm ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Konuşmaların ardından program Türk Halk Müziği'nin usta yorumcusu Esat Kabaklı tarafından seslendirilen türkülerle devam etti. Katılımcıların türküleri hep birlikte söylediği gece, Beykozluları coşturan havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beykoz'da Fethin 559. Yıldönümü Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement