Beyoğlu'nda "Sigarayı Bırakma" Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Beyoğlu'nda "Sigarayı Bırakma" Yürüyüşü

Beyoğlu\'nda "Sigarayı Bırakma" Yürüyüşü

"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü"nde Türkiye Yeşilay Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

09.02.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü"nde Türkiye Yeşilay Derneği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde bir yürüyüş gerçekleştirdi. "Sigarayı bırakma yürüyüşü" adı verilen etkinlik, Beyoğlu Tünel'de başladı. Tünel Meydanı'ndan Galatasaray Meydanı'na yürüyen kalabalık, sigaranın zararlarını anlatan broşürler dağıttı. Tiryaki vatandaşları sigarayı bırakmaya davet etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bandosunun çaldığı müzikler eşliğinde yürüyen kalabalık, " Boş zamanlarınızı zehirle doldurmayın, Sağlıklı bir hayat elinizde, Hayatını değil sigarayı söndür " yazılı dövizler taşıdı. Galatasaray Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından açıklama yapan İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Prof. Dr. Nurhan İnce, " Sigara dünyadaki en yaygın kanserojen madde ve dünyada en çok görülen 3 ölüm sebebinden biri" dedi . İnce bütün tiryakileri sigarayı bırakmaya çağırdı.

Sigarayla Savaş Derneği İcra Kurulu üyesi olduğunu söyleyen İkbal Gürpınar da, " Sağlığa merhaba deyin. Sigaraya verdiğiniz parayla evler, arabalar alırsınız. Çocuklarınızın sağlığını korumak için ne olursunuz sigarayı bırakın" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beyoğlu'nda 'Sigarayı Bırakma' Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement