Beypazarı'nda Hacı Adaylarının Seminerleri Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Beypazarı'nda Hacı Adaylarının Seminerleri Tamamlandı

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde hacı adaylarına verilen seminerler, tamamlandı.

23.05.2017 15:59

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde hacı adaylarına verilen seminerler, tamamlandı.

Ayvaşık Mahallesi'ndeki Hafızlık Yatılı Bölge Kuran Kursu salonunda verilen seminere Beypazarı ilçesi ve Çayırhan Mahallesi'nden hacca gidecek hacı adayları katıldı.

İlçe Müftüsü Apdulmuttalip Peşe, seminerde yaptığı konuşmada, hacı adaylarına ibadetleri sırasında neler yapmaları gerektiğini anlattıklarını söyledi.

Peşe, hacıların Allah'ın misafirleri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Misafirleri kabul eden Allah-u Teala, evini ziyaret edenlere kendi şanına yakışan şekilde muamelede bulunuyor ve tüm günahlarını bağışlıyor. Misafirler olarak sizlerin de size yakışanı yapmanız ve misafirliğin edebine yaraşır şekilde davranmanız gerekmektedir. Maneviyata kendinizi tam anlamıyla hazırlamanız gerekir. Kin ve nefreti burada bırakıp, o kutsal topraklara gideceksiniz. Herkesle barışık olacaksınız ve peygamberler şehrine vardığınızda da her anınızı ibadetle geçirmeye özen gösterin. Bu yolculuğunuz oldukça zor. Tüm bu zorluklarla ancak sabrederek baş edebilirsiniz. Bunun içindir ki Peygamber Efendimiz her hacca ve umreye niyet ederken, 'Onu bana kolaylaştır ve benden kabul buyur.' diye dua etmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beypazarı'nda Hacı Adaylarının Seminerleri Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement