Biga'da Trafik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Güncel

Biga'da Trafik Haftası Etkinlikleri

Biga\'da Trafik Haftası Etkinlikleri

Biga'da Kara yolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenlendi.

05.05.2017 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Biga'da Kara yolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları kapsamında etkinlikler düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Biga Belediyesi önünde düzenlenen etkinliklere, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı İsmail Işık, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Emre Mengi, ilçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Emniyet Müdürü Onur Çalışkan, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sabri Kurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Emniyet Müdürü Onur Çalışkan, burada yaptığı konuşmada, 2017 nisan ayı itibari ile ilçede 33 bin 133 tescilli araç kaydı bulunduğunu söyledi.

Biga'da son 3 yılda biri ölümlü, 321 yaralanma ve maddi hasarlı, 136 ise sadece maddi hasarlı olmak üzere toplam 458 trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Çalışkan, "Sürücü, yolcu ve yayalardan oluşan 513 vatandaşımızda kazalarda yaralanmıştır. Kazaların yüzde 84 oranında sürücülerin yapmış olduğu ihlaller sonucu gerçekleştiği tespit edilmiştir. Yaralamalı trafik kazalarında motosikletle yapılan kazaların çokluğu, motosikletlerin pek çoğunun tescilsiz, kullanıcılarının ise ehliyetsiz ve kasksız olması dikkat çekmektedir." dedi.

Konuşmaların ardından ilçede düzenlenen resim, slogan ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve hediyeleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Biga'da Trafik Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement