Bilecik'ten Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Bilecik'ten Kısa Kısa

Bilecik Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır başkanlığında "Tarımsal eylem planı" toplantısı yapıldı.

02.07.2016 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır başkanlığında "Tarımsal eylem planı" toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, müdürlükçe hazırlanan "Kuraklık eylem planı" sunumunun yapılmasının ardından sulama kanallarında yaşanan sorunların birlik yöneticileri tarafından ilgililere aktarılarak, yaşanan olumsuzluklar görüşüldü.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, 2016 yılında kuraklığın üretim sezonu açısından sorunlu bir yıl olmadığı bildirdi.

Yoğun kar yağışı ve aşırı yağışlardan kaynaklanan hasarların yaşandığı anımsatan Yıldız, bu yıl Bilecik'teki baraj ve göletlerin doluluk oranları yüzde 90 seviyesinde olduğunu kaydetti.

Tarımsal yayım ve danışmanlık il teknik komite toplantısı

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız başkanlığında tarımsal yayım ve danışmanlık il teknik komite toplantısı düzenlendi.

Yıldız, müdürlük toplantı salonunda yaptığı konuşmada, danışmanlık hizmeti alan işletmelerin denetimlerinin yapıldığını ve herhangi sorun yaşanmadığını belirtti.

Danışmanların çiftçilerin ahırına, ağılına, tarlasına ve bahçesine gidip gitmediğini sorguladıklarını bildiren Yıldız, "Danışmanlar görev yaptıkları birlik ya da ziraat odalarının iş ve işlemlerinden sorumlu değiller danışmaların sorumluluğu çiftçiye eğitim vermek, onlara danışmanlık yapmaktır. Tarımsal yayım ve danışmanlık sayesinde hem istihdam hem de çiftçimize fayda sağlanmış oluyoruz." dedi.

Toplantı, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili görüş ve önerilerinin görüşülmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bilecik'ten Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement