BİLGİ Mayfest'te Müzikallere Selamam - Son Dakika
Güncel

BİLGİ Mayfest'te Müzikallere Selamam

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mayfest kapsamında düzenlenen gecede izleyenlere müzikallerin büyülü dünyasında özel bir gezinti yaptıracak.

24.05.2012 10:29

Büyük usta Haldun Dormen'den müzikal eğitim alan öğrenciler, 25 Mayıs Cuma günü saat 20.00'de İstanbul Bilgi Üniversitesi Mayfest'te sahne alacaklar.

Haldun Dormen'den müzikal eğitimi alan öğrenciler 4 aylık bir çalışmanın ardından sahneye adım attılar. İzleyiciler, 1800'lü yıllardan günümüze pek çok önemli müzikal şarkısını canlı performans olarak, Şehir Tiyatroları Orkestra Şefi Hakan Elbir'in piyanosu eşliğinde dinleme imkanı buldular.

18.yüzyılın büyük roman yazarı Charles Dickens'in popüler yapıtı "OliverTwist'' ten esinlenerek İngiliz besteci ve şarkı yazarı "LionelBart" tarafından müzikal uyarlaması yapılmış "Oliver'' gecenin ilk eseri olacak. Daha sonra son yılların en popüler müzikallerinden biri haline gelmiş olan, efsanevi Fransız yazar Victor Hugo'nun büyük klasiği "Sefiller" adlı romanından aynı adla uyarlanmış müzikal yapıt seslendirilecek.

Türkiye'nin çeşitli kentlerde sergilenmiş ve halen Ankara Devlet Tiyatrosunda kapalı gişe oynanan; Haldun Dormen'in yazdığı, Serpil Günseli'nin bestelediği "Kantocu" adlı müzikalinden çeşitli şarkılar son derece güzel teatral bir kurguyla sahnelenecek.

Son olarak da, 1933 yılında sahneye konulan ve o yıllarda tam 63 kez oynanarak büyük başarı kazanan sonra da Haldun Dormen tarafından Gencay Gürün yönetmenliğinde Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, Cemal Reşit Rey'in bestelediği İstanbul Şehir Tiyatroları'nda 28 yıl kapalı gişe oynayarak bütün rekorları kıran, halen oynanan ve ayakta alkışlanan Lüküs Hayat'tan birkaç parça seyirciler ile birlikte söylenecek.

2011-2012 eğitim döneminde Haldun Dormen, Ekoldrama Sanat Evi'nin Genel Sanat Yönetmeni Oldu…

Haldun Dormen'in Ekoldrama'nın Genel Sanat Yönetmenliğini üstlenmesiyle geleceğin oyuncuları, büyük bir ustanın deneyimleriyle buluşma imkanına kavuştu.

Gençleri sürekli olarak destekleyen, başarılı projelere imza atan tiyatro duayeni usta sanatçı Haldun Dormen, Genel Sanat Yönetmenliğinin yanı sıra Oyunculuk ve Müzikal tiyatro eğitimi dallarında Ekoldrama'da ders veriyor. Dört aylık eğitim süresince oyuncu adayları Haldun Dormen'den oyunculuk eğitimi alırken aynı zamanda seslendirme yönetmeni Murat Şenol'dan diksiyon, fonetik, ses, nefes eğitimi alıyorlar.

Eğitimin sonunda ise katılımcılar Haldun Dormen yönetmenliğinde oyun veya müzikallerini izleyiciyle paylaşma şansını elde ediyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel BİLGİ Mayfest'te Müzikallere Selamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement