Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, kısıtlamalarla ilgili geri dönüş sinyali verdi - Son Dakika
Güncel

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, kısıtlamalarla ilgili geri dönüş sinyali verdi

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, artan vaka sayılarının endişe verici olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemde kısıtlamaların geri gelebileceğini açıkladı.

01.09.2020 18:26  Güncelleme: 00:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof Dr. Ateş Kara, artan vaka sayılarının "endişe verici" olduğunu belirterek, "Önümüzdeki dönemde kısıtlamalar geri dönebilir" dedi.

Prof. Dr. Ateş Kara, Kanal D ekranlarında hafta içi her gün canlı yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı'nın yaptığı "Neler Oluyor Hayatta" programına bağlanarak salgında gelinen son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

"BÖYLE GİDERSE TEDAVİ EDECEK SAĞLIK ÇALIŞANI BULAMAYACAĞIZ"

Bilim kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, vaka sayısının giderek arttığını ve bu durumun tehlikeli olduğunu açıkladı. Kara, koronavirüs sebebiyle sağlık çalışanlarının da hayatını kaybettiğini ve gidişatı iyi olmadığını ifade etti. Kara açıklamasında "Canımız yanıyor,hasta sayısı gittikçe artıyor. Böyle giderse tedavi edecek sağlık çalışanı bulamayacağız" diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti. Aile bireyleri dışında, dışarıda görüşülen herkesin yanında maske ve sosyal mesafe kuralına uyulması gerektiğini söyleyen Kara, özellikle etkinliklerde rehavete kapılmamak gerektiğini belirtti.

"KISITLAMALAR GERİ DÖNEBİLİR"

Virüsü atlatanların da tekrar hastalığa yakalanma ihtimali olduğunu açıklayan Kara, önlemlerin herkes için geçerli olduğunu söyledi. Önümüzdeki zamanlarda, kısıtlamaların geri gelebilme ihtimali olduğunu belirten Prof. Dr. Ateş Kara, aşıyla ilgili açıklamalarda da bulunarak çalışmalarının hızla sürdüğünü ama uygulamanın 2021 yılının bahar ayını bulabileceğini ifade etti.

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, kısıtlamalarla ilgili geri dönüş sinyali verdi

Son Dakika Güncel Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara, kısıtlamalarla ilgili geri dönüş sinyali verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • xx: HERBİRİNİZ AYRI BİRER KAFADASINIZ ANLAMADIKKİ KİM DOGRU SÖYLÜYOR BİRİNİZDE NET KONUŞUN 36 2 Yanıtla
  • 33: Tatil bitsin özel okullar paralarını alsın sonra yasaklamalar başlasın bu arada ölen ölsün 2 1 Yanıtla
  • Dinç: Yasak ğelsin durum vahim milletin umrunda değil 2 0 Yanıtla
  • yazık bu halka: kısıtlama umrunda değil oyumu birdaha vermiyeceğim 0 1 Yanıtla
  • : Aynen biz de şaşkınız 0 0 Yanıtla
  • Axbxh2O: Aşı bulundumu bulunmadımı?mevcut aşı varmı yok mu? Varsa neden denenmiyor?çok canlar gidiyor artık lütfen her uzman farklı fikirler farklı sözlerle psikolojimizi yerle bir etmesinler.abisi ya var ya yok demek bu kadarmı zor.ovalı vardı bulduydu adama noldu oda yok.biriniz artık bi süpriz yapın 0 0 Yanıtla
  • : Çok basit virüs var, bütün önlemleri alın. 0 0 Yanıtla

Advertisement