Bilkent Üniversitesi Yemekhane Boykotuna Başladı - Son Dakika
Güncel

Bilkent Üniversitesi Yemekhane Boykotuna Başladı

Bilkent Üniversitesi Yemekhane Boykotuna Başladı

Bilkent Üniversitesi öğrencileri, yemeklere yapılan zamla fiks menüde fiyatların 6, seçmeli menüde 8 TL olması nedeniyle yemekhane boykotuna başladı.

11.12.2013 09:04  Güncelleme: 09:06

Bilkent Üniversitesi öğrencileri, yemeklere yapılan zamla "fiks menü"de fiyatların 6, seçmeli menüde 8 TL olması nedeniyle 9 Aralık Pazartesi günü yemekhane boykotuna başladı.

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi Bilkent Üniversitesi öğrencileri, ANKA'ya yaptıkları açıklamada, yemeklere yapılan zamla "fiks menü"de fiyatların 6, seçmeli menüde 8 TL olması nedeniyle yemekhane boykotuna başladıklarını dile getirdi. Yemekhanenin, üniversitede işlevinin kalmadığı vurgulayan öğrenciler, "Rektör tarafından okulumuzun özel üniversite değil, vakıf üniversitesi olması ısrarla vurgulansa da öğrenci bütçesine yönelik yemekhanecilik anlayışından gittikçe uzaklaşılmıştır. Artan fiyatların yanında yemeklerin gittikçe daha da kalitesizleşmesi de başka büyük bir sorunu ortaya çıkarmıştır" dedi. Rektörlük ile görüşme isteklerinin kabul edilmediğini belirten öğrenciler, şunları ifade etti:

"9 Aralık Pazartesi günü hazırladığımız sandviçlerle havuz başında toplanarak boykotumuzu başlattık, taleplerimizi yüksek sesle dile getirdik. Rektör ile görüştürülene ve taleplerimiz kabul edilinceye kadar eylemliliğimiz sürecektir. Birlikte olduğumuzda, mücadele ettiğimizde kendi sorunlarımıza, üniversite sorunlarına, gençliğe dair çok önemli bir kazanç sağlanacaktır. Fiks menünün 6 TL'den 3 TL'ye düşürülmesini, yemeklerin kalitesinin artmasını, fiks menüde alternatiflerin artırılmasını ve vejetaryen öğrencilere yönelik çeşitlerin bulunmasını talep ediyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bilkent Üniversitesi Yemekhane Boykotuna Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement