Bingöl'e "Kentpark Projesi" - Son Dakika
Güncel

Bingöl'e "Kentpark Projesi"

Bingöl'ün Ilıcalar Beldesinde sondajla çıkarılan jeotermal su, "Kentpark Projesi"nin yapılacağı Abdulkadir Sarı Parkı'na ulaştırıldı.

01.12.2017 19:00

Bingöl'ün Ilıcalar Beldesinde sondajla çıkarılan jeotermal su, "Kentpark Projesi"nin yapılacağı Abdulkadir Sarı Parkı'na ulaştırıldı.

İl Özel İdaresince 2014 yılında Ilıcalar Beldesi Kös mevkiinde başlatılan sondaj çalışmalar kapsamında bulunan 2 ayrı jeotermal su kaynağı, 17 kilo metrelik isale yoluyla Bingöl'e ulaştı.

Bingöl Merkez Simani Mahallesinde bulunan Abdulkadir Sarı Parkına getirilen jeotermal su kaynağının ortalama 54 derece sıcaklıkta olan suyu yapılacak Kentpark Projesi"nde kullanılacak.

2018'de Yüksek Planlama Kurulu kararı alındıktan sonra, projenin ihalesi yapılacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından "17 kilo metre mesafeden 10 milyon lira yatırımla Kentpark Projemiz için 20 lt/sn debi ve 54 derece jeotermal su Abdülkadir Sarı Parkına ulaştırıldı." şeklinde paylaşım yaptı.

Projede, 300 yataklı hotel, alışveriş merkezi, açık ve kapalı yüzme havuzları, yapay göl, çok amaçlı salon, aquapark, lunapark, restaurant, kafeterya, açık ve kapalı spor tesisleri, oto park ve rekreasyon alanları da yer alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bingöl'e 'Kentpark Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement