Bitlis'te Kültür Sanat Etkinlikleri Projesi - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te Kültür Sanat Etkinlikleri Projesi

Bitlis\'te Kültür Sanat Etkinlikleri Projesi

Bitlis Valiliği koordinasyonunda Bitlis Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Derneği'nce "Bitlis'te Kültür Sanat Etkinlikleri" projesi kapsamında kentte çeşitli sanatsal faaliyetler yürütülüyor.

07.03.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Valiliği koordinasyonunda Bitlis Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Derneği'nce "Bitlis'te Kültür Sanat Etkinlikleri" projesi kapsamında kentte çeşitli sanatsal faaliyetler yürütülüyor.

Bitlis Kültür Sanat Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Fikret Bakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1991 yılında kurdukları derneklerinin kentin en köklü derneklerinden biri olduğunu anımsattı. Derneğin hedefinin kentte özellikle unutulmaya yüz tutmuş kültürel ve sanatsal tarihi gün yüzüne çıkarmak olduğunu ifade eden Bakır, "Amacımız şu anki sanatlarımızı canlı tutmak ve bizden sonraki nesillere en doğru şekilde aktarmaktır. Özellikle dernek yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızın fedakar çalışmalarıyla derneğimiz bugüne kadar ilimizde birçok ilke imza atmıştır. Derneğimiz özellikle çevre illere ve tarihi yerlere yapılan turistik gezileri organize etmektedir. Ayrıca bölgemizde ve ülkemizde ilk olan 'Bitlis'te Dengbejler Buluşması'nı organize etmiştik. Valilik ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde çalışmaktayız" dedi.

Bitlis'te Kültür Sanat Etkinlikleri Projesi Koordinatörü Metin Çoban ise, projeyle kentteki kültür sanat faaliyetlerine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti. Bu amaçla proje bünyesinde bağlama ve halk oyunları kursu açtıklarını belirten Çoban, "Bu kurslara çok ciddi ilgi oldu. Bu da ilimizdeki bu tür faaliyetlerin eksikliğini gösteriyor. İnşallah bu kurslarımızın tamamlanmasıyla sahaya çıkacağız. Konserler verip çeşitli halk oyunları gösterileri yapacağız. İl merkezi, ilçeler ve köylere giderek halkla buluşacağız. Gittiğimiz yerlerde keşfettiğimiz yetenekli kişileri yanımıza alacağız. Bu projemizin hedeflerinden biri" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te Kültür Sanat Etkinlikleri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement