Bitmeyen Okula Ögrenci Kayıtları Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Bitmeyen Okula Ögrenci Kayıtları Yapıldı

Bitmeyen Okula Ögrenci Kayıtları Yapıldı

Hendek'e bağlı Uzuncaorman Köyü'nde yapımı süren Murat Nişancı Ortaokulu'na bakanlık tarafından MEB sistemi ile öğrenci kaydı yapıldı.

17.09.2013 17:06  Güncelleme: 18:15

İki gündür okula gelen öğrenciler ve velileri masa sandalyası bile olmayan, öğretmen ataması yapılmayan okulda ne yapacaklarını kara kara düşünüyor. Alınan bilgilere göre Hendek İlçesinin Uzuncaorman Köyü Kargalıhanbaba Mahallesi'nde yapımına 2011 yılında başlanan ortaokulun binasının kaba inşaatı geçtiğimiz ay tamamlandı. Okulun bölgesinde bulunan köylerde oturan çocukların da bu okula kayıtları MEB sistemi ile yapıldı. Okulların açıldığı dün okula giden ögrenciler okulu inşaat halinde görüp sınıflarda sıra masa yazı tahtası olmadığını da görünce şoke oldu. Okul binasının yapımında büyük eksiklikler olduğunu gören velile, okula hiç özen gösterilmediğini, 4 vekil öğretmen atandığını ve sıra, masa, yazı tahtası gibi malzemelerin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilmediğini söyleyerek tepki gösterdi.

Atamanın yapılması durumunda ancak 15 gün sonra eğitime başlanabileceğini söyleyen veliler, okula gelen öğrencilerin kapıdan geri çevrildiğini de ifade etti. Yetkililerin bir ance olaya müdaha etmesi gerektiğini söyleyen bir öğrenci velisi, ''Okulda hiçbir icraat yok. Şu an çocukların hepsi evde. Geleni geri çeviriyorlar. Öğretmen ataması yapılmamış. Sıra masa ve sandalye yok. Bodrum katını su basmış. Bir ayda bitecek bir iş değil bu.'' dedi.

Mine Çengel isimli bir vatandaş ise bütün köy halkının çok mağdur olduğunu belirterek, ''Bu okulda hiçbirşey yok. Servis, öğretmen yok. Yemekhane, kütüphane yok. Herşey meydanda. Yıllarca bekledik, bugün geldik çocuklarımız tozun toprağın içinde kaldı. Okul müdürü de birşey bilmediğini söylüyor. 1 ayı bulabileceğini söylüyorlar. Çocukların bir an önce derse başlaması gerekiyor.'' şeklinde konuştu.

Bu arada Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise bitmeyen okula öğrenci ataması yapılmasıyla ilgili olarak ise. ''Burası yeni bir okul. Ufak tefek sıkıntılar da olabilir. Öğretmen görevlendirmeleri yapıldı. Bu konuda bize yardımcı olup bu olayı büyütmesseniz seviniriz.'' dediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bitmeyen Okula Ögrenci Kayıtları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement