"Biz Para Kazanmıyorduk" - Son Dakika
Spor

"Biz Para Kazanmıyorduk"

"Biz Para Kazanmıyorduk"

Hâlaq Rio de Janeiro'da fakir çocuklara antrenörlük yapan 1970 Dünya Kupası'nın yıldızlarından Jairzinho, geçmişi ve bu günü anlattı.

16.11.2013 19:40

1970 Dünya Kupası'nda Brezilya Milli Takımı'nın önemli yıldızlarından olan Jairzinho, Rio de Janeiro'nun fakir ve tehlikeli bölgelerinde çocuklara antrenörlük yapıyor. 68 yaşındaki efsane isim İngiliz Mirror'a verdiği röportajda haftada iki kez çocuklarla antrenman yaptığını belirtirken, 1970 Dünya Kupası'ndan bugüne kadar birçok konu hakkında soruları yanıtladı.

Röportajın satır başları şu şekilde:

"İngilizlerin meşhur Three Lions şarkısında adımın geçtiğinden haberim yoktu. Ama Bobby Moore'un yaptığı müdahaleyi hatırlıyorum. Ne kadar harika bir oyuncuydu!

"Burada durumlar hep kötüydü ancak Papa Francis geldikten sonra daha da kötüye gitti. Çocuklara bir şeyler vermeyi çok seviyorum. Onların eğlendiğini, bir şeyler öğrendiğini görmek, iyi birer insan, iyi birer futbolcu olduklarını görmek beni çok mutlu ediyor. Hepsi harika çocuklar.

Şimdi futbol oynasaydım...

"Bizim zamanımızda çok fazla para kazanamıyordunuz. Şimdiki oyuncular gibi zengin semtlerinde oturmuyorum, medyadan ve yarı zamanlı antrenörlükten para kazanmayı sürdürüyorum. Şu an futbol oynamayı çok isterdim. Ne kadar para kazanabileceğimi hayal bile edemiyorum. Cristiano Ronaldo'nun kazandığı parayı görünce ne kadar kazandım diye sordum kendime. En pahalı anlaşmam neydi? Hatırlamıyorum bile, çok küçük bir miktara anlaşmıştım.

"1970 Dünya Kupası'nda İngiltere'yi 1-0 elemiştik ve golü ben atmıştım. İngiltere kendisine çok güveniyordu, turnuvada şampiyon olacaklarından emin görünüyorlardı. Bence o karşılaşma final maçı olmalıydı. Önemli şanslar yakalamışlardı ancak değerlendiremediler. Maçtan sonra otele döndük ve yemek için bekliyorduk. O sırada İngiltere Milli Takımı otele geldi ve bizi görmek istediklerini söylediler. Bu çok garipti. Normal bir durum değildi. İçeri girdiler ve bizi selamladılar. Jack Charlton çok uzun boyluydu ve o sırada oyunculardan birinin 'bunlara nasıl kaybettik' dediğini duymuştum, çünkü hepimiz çok kısaydık.

"Francis Lee'yi unutmuyorum. İlk devrede iki oyuncumuzu sakatlamış, kalecimiz Felix'e iki defa tekme atmıştı. Devre arasında soyunma odasında herkes deliye dönmüştü ve intikam almak istiyorduk. Kaptan Carlos Alberto çok sakin bir şekilde geldi ve 'onu bana bırakın' dedi. İlk fırsatta onu yakalayıp 'hey o... ç.... biz Brezilyayız, hareketlerine dikkat et!' demişti.

Formamı ve madalyamı satmam

"Hayatıma dönüp baktığımda kendimi çok şanslı hissediyorum. 1970 Dünya Kupası'ndaki tüm maçlarda gol attım ve bir rekorun sahibiyim. Bunu benden kimse alamaz. 1970'deki finalde giydiğim forma ve madalyam hala bende duruyor. Bunları asla satmam. ASLA. Belki 10 milyon Euro'ya!"

"En büyük pişmanlığım Wembley'de hiç oynamamış olmak. Ama Dünya Kupası'nın ve iki yıl sonra da Olimpiyat Oyunları'nın Brezilya'da düzenlenecek olmasından çok mutluyum. Rio için çok güzel günler olacak.

"İngiltere'nin kupada şansı olabileceğini düşünüyorum. Ülkedeki standart çok yüksek. Oyuncuların teknik kapasiteleri çok daha iyi ve eskiden olduğu gibi sürekli olarak uzun topla oynamayı da bıraktılar. Steven Gerrard ve Wayne Rooney fantastik oyuncular. Frank Lampard'ı da çok beğeniyorum."

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 'Biz Para Kazanmıyorduk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement