BM Barış Gücü'nden 14 Arabulucu İçin Cenaze Töreni - Son Dakika
Güncel

BM Barış Gücü'nden 14 Arabulucu İçin Cenaze Töreni

- BM Barış Gücü'nden 14 arabulucu için cenaze töreniDARÜSSELAM - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ugandalı isyancılar tarafından öldürülen Birleşmiş Milletler'in sorunlu bölgelerde görevlendirdiği 'Mavi Kasklı' birliklerden 14 kişi için cenaze töreni düzenlendi.

12.12.2017 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- BM Barış Gücü'nden 14 arabulucu için cenaze töreni

DARÜSSELAM - Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ugandalı isyancılar tarafından öldürülen Birleşmiş Milletler'in sorunlu bölgelerde görevlendirdiği 'Mavi Kasklı' birliklerden 14 kişi için cenaze töreni düzenlendi.

Birleşmiş Milletler'in Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde görevli Tanzanyalı barış gücü askerleri, 7 Aralık'ta gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybetmişti. BM'nin "mavi kasklı" olarak adlandırılan barış gücü askerleri için Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin kuzeydoğusundaki Beni kentinde cenaze töreni düzenlendi. Arabulucuların tabutlarına BM ve Tanzanya bayrakları sarıldı.

Cenazeler törenin ardından Tanzanya'ya gönderildi. Birleşmiş Milletler'in bayrağına sarılı halde getirilen 14 arabulucunun tabutu Tanzanya'nın Darüsselam Havaalanı'nda yapılan askeri törenle karşılandı. Tanzanya Savunma Bakanı Hussein Mwinyi, havalimanında yaptığı açıklamada "Biz kahramanlarımıza hoş geldin demek için buradayız" dedi.

Kongo'da barış güçlerine yapılan ve tarihte en çok kaybın olduğu saldırıda 14 kişinin hayatını kaybetmiş 53 kişide yaralanmıştı. BM Kongo Demokratik Kongresi Özel Temsilci Vekili David Gressly, barış güçlerinin çalışmalarından geri adım atmayacaklarını söyleyerek, "Mavi Kasklılar, Beni halkını korumaya devam edecek" dedi.

BM Barış Gücü\'nden 14 Arabulucu İçin Cenaze Töreni
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BM Barış Gücü'nden 14 Arabulucu İçin Cenaze Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement