Bobby Roth Tarihi Belediye Binasına Hayran Oldu - Son Dakika
Güncel

Bobby Roth Tarihi Belediye Binasına Hayran Oldu

Bobby Roth Tarihi Belediye Binasına Hayran Oldu

Dünyaca ünlü yönetmen Bobby Roth, Bursa'da tarihi ve turistik mekanları gezdi.

19.04.2012 22:46  Güncelleme: 22:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediyesi'nin Heykel'deki tarihi binasından çok etkilenen ünlü yönetmen, Alina filminin bazı sahnelerini de burada çekmek istediğini söyledi.

Tüm dünyayı kasıp kavuran 'Lost' ve 'Prison Break' dizilerinin ünlü yönetmeni Booby Roth, Bursa ziyaretinde, danışman yönetmenliğini sürdürdüğü 'Alina' adlı internet dizi filmi için çekim mekanı belirledi. Kozahan ve Tophane'den çok etkilendiğini söyleyen Roth, Büyükşehir Belediyesi'nin Heykel'deki tarihi binasını da çok beğendi. Tarihi binada başkanlık makamıyla meclis salonunu gezen Roth, Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan'dan, mekanın tarihiyle ilgili detaylı bilgiler aldı.

"Bursa için önemli bir adım"

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından düzenlenen 'Kültür Söyleşileri'ne konuk olan Bobby Roth'un Bursa'dan çok etkilendiğini söyleyen Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, "Dünyaca izlenen filmlerin yönetmeni Bobby Roth'u Bursa'da ağırlamak bizim için de çok keyifli oldu.

Roth, kentimizin tarihi mekanlarını da gezdi, söyleşiler gerçekleştirdi. Alina filminin çekimlerinin bir kısmının da Bursa'da yapılacak olması, kentimizin tanıtımı açısından önemli bir adım. Roth, Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi binasını da çok beğendi, orada da çekimler yapmak istiyor. Bursa, kısa zamanda güzel bir plato olarak filmde yer alacak" diye konuştu.

Tarihi mekanlar ünlü yönetmeni büyüledi

CVP Interactive tarafından çekimlerine başlanan ve Bursalı oyuncu Seda Eğridere ile Tamer Karadağlı'nın başrollerini paylaştıkları 'Alina' filmindeki bazı sahnelerin tarihi binadaki konsepte çok uygun olduğunu ifade eden Roth, aynı zamanda Tophane'nin tarihi sokaklarına, eski mahallelerine ve Kozahan'a da çekimlerde yer vereceğini belirtti.

Roth, basın mensuplarının fotoğraflarını çekti

Orhangazi Parkı'nda kurulan mini sette deneme çekimi yapan ve Kozahan'ı fotoğraflayarak, filmi için çekim planı belirleyen Roth, aynı zamanda kendisini izleyen basın mensuplarının da bol bol fotoğraflarını çekti. Kozahan'da simit yiyen Roth, Türkiye'de ilk kez geldiği Bursa'da yediği 'İskender Kebabı'nı da çok beğendiğini belirtti. Bursa'yı 'fazla kullanılmayan bir şehir' olarak tanımlayan Roth, filminin Türkiye'deki çekimlerinin de Kasım ayında başlayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'nin ev sahipliğinde Bursa'daki sevenleriyle bir araya gelen ünlü yönetmen, Bursa'da Fabrika-i Hümayun'da gerçekleştirilen söyleşi ve workshop ile de mesleki deneyimlerini katılımcılarla paylaştı. Ünlü modacı Faruk Saraç'ın plaket verdiği Roth, samimi tavırlarıyla da dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bobby Roth Tarihi Belediye Binasına Hayran Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement