Bolu'da Fetö Davasında 5 Askerin Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika
Güncel

Bolu'da Fetö Davasında 5 Askerin Yargılanmasına Başlandı

BOLU'da, İl Jandarma Komutanlığı eski İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Ergin Karaca'nın da aralarında bulunduğu tutuklu 5 askerin, FETÖ/PDY davasında yargılanmasına başlandı.

01.06.2017 16:24

BOLU'da, İl Jandarma Komutanlığı eski İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Ergin Karaca'nın da aralarında bulunduğu tutuklu 5 askerin, FETÖ/PDY davasında yargılanmasına başlandı.

İl Jandarma Komutanlığı'nda görevliyken ihraç edilen eski İstihbarat Şube Müdürü Yarbay Ergin Karaca, Astsubaylar Adem Kurt, Ahmet Karaaslan ve Serdar Uykun ile 2'nci Komando Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Eray Bektaş, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'Terör örgütü üyesi olma' suçundan açılan davada hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklardan Yarbay Ergin Karaca, yıllarca terör örgütlerine karşı mücadele ettiğini, 80 takdirnamesi olduğunu hatırlatarak şöyle savunma yaptı:

"Bizler istihbaratçıyız ve terör örgütleriyle mücadele için onların kullandığı, iletişim sağladığı tüm programları istihbarat amacıyla kullanır ve takip ederiz. Teknik istihbarattaki arkadaşlar bunların takibini yaparlar. Hatta örgütlere ait dergi ve gazetelere dahi istihbarat amaçlı abone oluruz. Bunları farklı yollarla yaparak elde ederiz. Yasa dışı yayınları görevimiz gereği takip ediyoruz. Ama telefonumda hiç bir zaman 'ByLock' kullanmadım. Programın tespit edildiği hattımı 15 Temmuz'dan 4 ay önce kapattım. Bu konuda gerekli incelemelerin yapılmasını talep ediyorum. Bana örgüte ait yayınevinden geldiği iddia edilen kargoyu da almadım. Terörist olarak suçlanmak çok zoruma gidiyor. Terör örgütleriyle başarıyla mücadele eden biri olarak böyle bir suçlamayla karşı karşıya kalmak ağrıma gidiyor."

Astsubay Adem Kurt ise kapalı ortam fobisi olduğunu söyleyerek, "Kapalı ortamlarda duramıyorum. Beni ilk gözaltına alıp nezarethaneye koyduklarında çok kötü oldum. Ben bu fobim nedeniyle yanında çakı ve neşter taşıyan biriyim. Böyle bir yerde kaldığımda intihar etmek için bunları taşıyorum. Beni çıkarmaları için yalvardım. Nezarethaneden kurtulmak için önceden okuduğum bir astsubayın ifadesini kendime uyarladım. Söylediklerimin hepsi uydurma ifadeler. Tarsus'ta örgütle irtibatlı olduğum kişiler, Ankara'da görüştüğümü söylediğim ve saydığım isimlerin hepsi uydurma. Hakkımdaki iddiaları kabul etmiyorum. Verdiğim ifadeyi de hiç bir şekilde kabul etmiyorum. Telefonumda olduğu iddia edilen 'ByLock' programını da hiç kullanmadım. Böyle bir programı indirmedim, yüklemedim ve kullanmadım" dedi.

Sanık Serdar Uykun, telefonundan 'ByLock' bulunduğunu, ancak suç unsuru içeren hiç bir mesajlaşma yapmadığını ileri sürdü. Mahkeme heyeti, savunmaların tamamlanması ardından sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da Fetö Davasında 5 Askerin Yargılanmasına Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement