Bosna Hersek'te Altındağ Rüzgarı - Son Dakika
Güncel

Bosna Hersek'te Altındağ Rüzgarı

Bosna Hersek\'te Altındağ Rüzgarı

Visoko ile kardeş şehir olan Altındağ Belediyesi, Türk kültürünü Bosna Hersek'e taşıdı.

01.09.2013 19:00

Altındağ Belediyesi, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna yakınlarındaki Visoko şehrinde, yaklaşık 150 yıldır organize edilen "Visoko Yazı Kültür ve Spor Günleri" etkinliğine katıldı.

Visoko Belediye Başkanı Amra Babiç'in ev sahipliğindeki etkinliğe, Altındağ Belediyesi Seymen ekibi damgasını vurdu. Ardından Altındağ Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Eylül İlkim İlk, Bosnalılara türkü ziyafeti çekti.

Etkinliğe katılan Altındağ Belediyesi Kültür ve Sosyal ilişkiler Müdürü Cengiz Keskin, aynı dilin konuşulmamasına rağmen aynı duyguların paylaşıldığı topraklarda bulunmaktan ve 150 yıllık geçmişi olan bu etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Kültür alışverişinin gözlendiği etkinlikler Altındağ Belediyesi tarafından açılan stantla sürdü. Altındağ ve Ankara'nın tanıtıldığı standa, Visokolular yoğun ilgi gösterdi.

Türklerin sıcakkanlı ve arkadaş canlısı olduklarını kaydeden Bosna-Hersekli vatandaşlar, iki ülke kültürünün benzerlik gösterdiğine de işaret etti.

"Altındağ Belediyesi benim için özel bir yerde"

Visoko Belediye Başkanı Amra Babic, sözlerine Türklere duyduğu saygıyı ve sevgiyi dile getirerek başladı. Yaptığı konuşmada bölgenin tarihini anlatan Babic, Visoko'nun savaş zamanında önemli bir üs olarak kullanıldığını bölgeye yapılan yardımların halka buradan ulaştığını söyledi. Babic, Visoko'da bulunan çok sayıda dükkânın halen kapalı olduğuna dikkat çekerek halkın savaş psikolojisinden kurtulamadığını belirtti. Türkiye'nin kendilerine yaptığı yardımları da göz ardı etmeyen Babic, Altındağ Belediyesi'nin kendisi için özel bir yerde olduğunu ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bosna Hersek'te Altındağ Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement