Bp Türkiye Başkanı Stump: "106 Yıldır Türkiye'ye Güveniyoruz" - Son Dakika
Ekonomi

Bp Türkiye Başkanı Stump: "106 Yıldır Türkiye'ye Güveniyoruz"

Bp Türkiye Başkanı Stump: "106 Yıldır Türkiye\'ye Güveniyoruz"

BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump, Türkiye'ye inançlarının tam olduğunu belirterek, "Her ekonominin kısa vadeli sorunları vardır, Türkiye bunları aşacak.

19.09.2018 22:31

BP Türkiye Ülke Başkanı Mick Stump, Türkiye'ye inançlarının tam olduğunu belirterek, "Her ekonominin kısa vadeli sorunları vardır, Türkiye bunları aşacak. Türkiye'nin jeopolitik önemi çok yüksek ve uzun vadeli potansiyeline inanıyoruz" dedi. Stump, BP ve Dünya Enerji Konseyi (DEK) tarafından düzenlenen ve BP Enerji Görüm 2018 Raporu'nun yayınlandığı DEK Konuşmaları Toplantısı'nda, Türkiye'nin enerji kaynaklarıyla enerji tüketicileri arasında bir konumda bulunduğunu ve enerji diplomasisi alanında birikime sahip olduğunu söyledi.

Stump, şöyle devam etti: "Türkiye bizim için stratejik olarak önemli. Türkiye'ye inancımız tam. Her ekonominin kısa vadeli sorunları vardır, Türkiye bunları aşacak. Türkiye'nin jeopolitik önemi çok yüksek ve uzun vadeli potansiyeline inanıyoruz." Stump, BP olarak 106 yıldır Türkiye'de faaliyet gösterdiklerine işaret ederek, "Bu süreçte inişlerimiz ve çıkışlarımız oldu ancak hala buradayız ve hala büyüyoruz. Biz uluslararası bir şirketiz ancak Türkiye'de bir Türk şirketiyiz. Kendimizi Türk şirketi olarak görüyor ve büyümek istiyoruz."

BP için Türkiye'nin dünyadaki stratejik 5 pazardan biri olduğunu belirten Stump, "Türkiye'de 700 servis istasyonumuz var. Stratejik projelerimizden ikisi Türkiye'de. Biri, BTC ham petrol boru hattı ve diğeri TANAP ile Güney Gaz Koridoru Projesi" dedi.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Ekonomi Bp Türkiye Başkanı Stump: '106 Yıldır Türkiye'ye Güveniyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement