Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Neto, Adana'da - Son Dakika
Güncel

Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Neto, Adana'da

Brezilya\'nın Ankara Büyükelçisi Neto, Adana\'da

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Riccardo Gradilone Neto ile görüştü.

12.02.2017 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Eduardo Riccardo Gradilone Neto ile görüştü.

Neto, Brezilya'nın Adana Fahri Konsolosu Gözde Demir ile Sözlü'yü makamında ziyaret etti. Ziyarette, Adana'daki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Neto, Sözlü'yü hizmetlerinden dolayı kutladı.

Enerji sektöründe Adana'da da çalışmalar başlatacaklarını ifade eden Neto, "Türkiye ve Brezilya kültürü birbirine çok benziyor. Ekonomik alanda da Adana'da enerjiye yoğunlaştık. Bundan sonrasında kentteki enerji ihtisas bölgesindeki yatırımları konuşmayı planlıyoruz." dedi.

Brezilya'nın Adana Fahri Konsolosu Demir de "Brezilya ve Türkiye'nin kültürel etkileşimi var. Biz bu etkileşim üzerine farklı alanlarda ne katabiliriz gayesiyle buradayız." ifadelerini kullandı.

Brezilya Büyükelçisi Neto'yu Adana'da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Sözlü de, "Gelişmekte olan tüm ülkeler için Brezilya güzel bir örnek. Brezilya petrol üreten ülkeler kavramını değiştirdi. Türkiye'nin enerji problemini çözmesi için Brezilya'nın incelenmesi gerekiyor. Açık denizlerden petrol çıkarma noktasında Brezilya çok gelişmiş bir ülke. Türkiye gelişmekte olan bir ülke olarak Brezilya örneğini iyi incelemeli." diye konuştu.

Sözlü, Neto'ya el dokuma kilim hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Brezilya'nın Ankara Büyükelçisi Neto, Adana'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement