'Bu Adam Oval Ofis'ten İçeri Girmemeli" - Son Dakika
Güncel

'Bu Adam Oval Ofis'ten İçeri Girmemeli"

– İsveç eski başbakanı ve dışişleri bakanlarından Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Üyesi Carl Bildt Washington Post gazetesinde yayınlanan, Donald Trump'ın ABD Başkanlık seçimlerini kazanması durumunda olası kriz senaryolarını değerlendirdiği makalesinde yüksek yönetim düzeyindeki bir Cumhuriyetçi Parti üyesinin "Oval Ofis'in ne kadar bir güç içerdiğini biliyorum.

04.10.2016 12:47

İsveç eski başbakanı ve dışişleri bakanlarından Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Üyesi Carl Bildt Washington Post gazetesinde yayınlanan, Donald Trump'ın ABD Başkanlık seçimlerini kazanması durumunda olası kriz senaryolarını değerlendirdiği makalesinde yüksek yönetim düzeyindeki bir Cumhuriyetçi Parti üyesinin "Oval Ofis'in ne kadar bir güç içerdiğini biliyorum. Bu adam oradan içeri girememeli" dediğini anlattı.

Carl Bildt makalesinde Donald Trump'ın ABD Başkanı seçilmesi durumunda Avrupa'daki istikrarın bozulacağını, Rusya'nın gücünü arttıracağını, IŞİD'in gücünü arttıracağını iddia etti.

Makalesinde çizdiği senaryolara Donald Trump'ın bir andan diğer bir ana sakin yapısından saldırgan bir yapıya savrulabildiğini kaynak olarak gösteren Carl Bildt Trump'ın politikalarının batı dünyası ile islam dünyası arasındaki çatışmaların altını desteklediğini bunun da IŞİD'in elini güçlendireceğini terör örgütünün önemli oranda güçlenebileceğini yazdı.

Carl Bildt bunun sonucu olarak Trump'ın batı dünyası ile islam dünyası arasında bir savaş başlatabileceğini öne sürdü. - Stockholm

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Bu Adam Oval Ofis'ten İçeri Girmemeli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement