Bu Bilgisayarı Kullanmak İçin Yumruk Atmanız Lazım - Son Dakika
Teknoloji

Bu Bilgisayarı Kullanmak İçin Yumruk Atmanız Lazım

Bu Bilgisayarı Kullanmak İçin Yumruk Atmanız Lazım

Bazı bilgisayarlar diğerlerinden daha problemli olabiliyor, bu örnektekini çalıştırmak için tuşları yumruk ile pataklamanız gerekiyor.

18.11.2014 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bazı bilgisayarlar diğerlerinden daha problemli olabiliyor, bu örnektekini çalıştırmak için tuşları yumruk ile pataklamanız gerekiyor.

Ne yazık ki bilgisayar başında çok fazla oturuyoruz ve çoğu zaman bunun farkında değiliz. Yine de hem çalışmak, hem de egzersiz yapmak için daha önce bazı önerilerimiz olmuştu. Bilgisayarın etrafına kuracağınız dev bir çember ile çalışırken yürümeniz, veya Dynamic Chair ile çeşitli işlemleri kolunuzu bacağınızı sallayarak yapmanız mümkün. Fakat bu seferki tanıtacağımız cihaz çok acayip.

"Workoutcomputer" ismindeki bu bilgisayarda sadece ekran ve etrafta çeşitli büyüklüklerde ve şekillerde dizilmiş yumruk torbaları var. Yani mouse veya klavye yok. Bilgisayarda bir şey yazabilmek için her birinin üzerinde bir harf, boşluk tuşu veya noktalama işareti olan torbalara sırayla yumruk atmanız gerekiyor. Eğer bu da bilgisayar başında egzersiz için yeterli değilse, daha ne yapılabilir bilemiyoruz.

Bu ilginç cihaz üretime girecek bir proje değil. Şu anda düzenlenmekte olan 2. İstanbul Tasarım Bienali'nde sergilenen bir interaktif enstalasyon aslında. Bless isimli tasarım stüdyosundan Desiree Heiss ve Ines Kaag'ın tasarımı bu bilgisayar, ikilinin bilgisayar başında geçirdikleri bel ve boyun ağrıları dolu günlerden sonra ortaya çıkmış. İki tasarımcı bu proje ile, insanların bilgisayar kullanımı konusunu abarttıkları ve sağlıklarına hiç dikkat etmedikleri mesajını vermek istiyorlar.

Yumruklayarak kullanılan bu bilgisayar projesini, 12 Aralık 2014 tarihine kadar 2. İstanbul Tasarım Bienali kapsamında görebilir ve hatta kendiniz deneyebilirsiniz. Tabii 2-3 dakikada bir kelime hızı ile yazı yazmaya hazır olmanız şartı ile.

The post Bu Bilgisayarı Kullanmak İçin Yumruk Atmanız Lazım appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Bu Bilgisayarı Kullanmak İçin Yumruk Atmanız Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement