Bucak ve Kaya Türkiye'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Bucak ve Kaya Türkiye'ye Geldi

''Sürgündeki Kürt Parlamentosu'' ile ''Kürdistan Ulusal Kongresi''nin oluşumunda yer alan 31 kişinin "silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan yargılandıkları davada "tutuklanmama güvencesi" verilen Yusuf Serhat Bucak ve Şerafettin Kaya, ifade vermek üzere Ankara Adliyesine geldi.

28.04.2014 17:10

"Sürgündeki Kürt Parlamentosu" ile "Kürdistan Ulusal Kongresi"nin oluşumunda yer alan 31 kişinin "silahlı örgüt kurmak ve yönetmek" suçundan yargılandığı davada "tutuklanmama güvencesi" verilen Yusuf Serhat Bucak ve Şerafettin Kaya, ifade vermek üzere Ankara Adliyesine geldi.

Bucak ve Kaya, öğle saatlerinde tarifeli uçakla Almanya'dan Ankara'ya geldiler. Burada yakınlarının yanı sıra Avukat Levent Kanat tarafından karşılanan Bucak ve Kaya, ardından Ankara Adliyesine geçtiler.

Bucak ve Kaya'nın, daha önce Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve bu mahkemenin kapatılmasının ardından Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesine devredilen dava kapsamında ifade vermeleri bekleniyor.

Aynı dava kapsamında "tutuklanmama güvencesi" verilen kapatılan DEP'in eski Genel Başkanı Yaşar Kaya da Almanya'dan Türkiye'ye gelerek ifade vermişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bucak ve Kaya Türkiye'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement