Budapeşte'de KKTC Kültür Gününe Büyük İlgi - Son Dakika
Dünya

Budapeşte'de KKTC Kültür Gününe Büyük İlgi

Budapeşte\'de KKTC Kültür Gününe Büyük İlgi

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de düzenlenen Kıbrıs Türk Kültür Günü etkinliğine Macarlar, Türkler ve Azerbaycanlılar büyük ilgi gösterdi.

10.08.2016 11:20

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen Kıbrıs Türk Kültür Günü etkinliğine Macarlar, Türkler ve Azerbaycanlılar büyük ilgi gösterdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Budapeşte Temsilciliği ve KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından TİKA'nın desteğiyle Budapeşte'deki Yunus Emre Enstitüsü'nde düzenlenen Kıbrıs Türk Kültür Günü programına hem Macar halkı hem de bu ülkede yaşayan Türk ve Azerbaycan halkları büyük ilgi gösterdi.

Etkinliğe, Türkiye'nin daha önce KKTC Büyükelçisi olarak görev yapan şu an Macaristan'da görevli Büyükelçi Şakir Fakılı ve eşi, Azerbaycan Büyükelçisi Vilayet Guliyev, Pakistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı katıldı. KKTC kültürünün tanıtılması amacıyla düzenlenen programda folklor ekibi gösteri yaptı, davetlilere Türk yemek ve tatlıları ikram edildi.

KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen, İHA'ya yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce açtıkları temsilcilikleriyle KKTC'yi Macaristan'da tanıttıklarını, hem muhalefet partilerinin, hem de hükümet partisi Fidesz'in kendilerine gösterdiği teveccühten dolayı mutlu olduklarını söyledi. KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Mehmet Aldemir ise, "Bugün düzenlediğimiz Kıbrıs Türk Kültür Günü programı için merkezimizin 11 kişiden oluşan folklor ekibi ve müzisyenlerimizle sahne aldık. Gösterilen büyük ilgiden dolayı çok mutluyuz. Folklor ekibimiz 12-14 Ağustos tarihlerinde Macaristan'da düzenlenecek olan dünyanın en büyük Türk-Turan kurultayında gösteriler sunacak, biz de bu festivale katılan 30 millete ve yüzbinlerce ziyaretçiye KKTC'yi tanıtacağız" diye konuştu.

Öte yandan Macaristan'ın ana muhalefet partisi Jobbik'in Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Marton Gyöngyösi, THY Macaristan Müdürü Levend Arısoy, Çelebi Macaristan Müdürü Taner Sarı, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu, Macar-Türk Ticaret Odası yöneticileri olmak üzer kalabalık bir davetli grubu da etkinliğe iştirak etti. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Budapeşte'de KKTC Kültür Gününe Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement