Burdur'da Çevre Günü Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Çevre Günü Etkinliği

Burdur'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

06.06.2017 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Konferans ve Sergi Salonu'ndaki programa Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programın açılış konuşmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Saraç yaptı. Saraç, 100 yıl öncesine kadar insanlığın çevreye hiçbir kötü etkisi olmadığını belirtirken, "Çevremizde dünden )kalan hiçbir tehlikeli atık yoktur. Ama bugün sanayideki gelişmelerle birlikte bıraktığımız plastik ürün ve benzeri atıklar ile radyasyon üreten atıkların binlerce yıl çevreyi etkileyeceği kesindir" dedi.

araç'ın konuşmasının ardından Valilik, Belediye, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü arasındaki protokol gereğince 'En Çevreci Okul' seçilen Kışla İlkokulu, Sakarya İlkokulu ve Türk Hava Kurumu İlkokulu'na ödülleri Vali Şerif Yılmaz tarafından verildi. Merkez ortaokulları arasında düzenlenen 'Atık ve Geri Dönüşüm' konulu afiş yarışması, 'Hayalimdeki Çevre' konulu resim yarışması ve 'Bitkisel Atık Yağ Toplama' projesinde dereceye girenlere ödülleri de protokol üyeleri tarafından verildi.

Programda, Nenehatun Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan geri dönüşüm defilesi, 75'inci Yıl Cumhuriyet Anaokulu Bale Grubu'nun gösterisi, Tevfik İnceoğlu Tiyatrosu'nun gösterisi ve Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin sunduğu Türk Halk Müziği konserinden sonra Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin atık malzemelerden yaptıkları serginin açılışı yapılarak protokol üyeleri tarafından gezildi.

Burdur\'da Çevre Günü Etkinliği
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burdur'da Çevre Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement