Burhaniye'de Bayanlar Diktikleri Elbiselerin Mankeni Oldu - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Bayanlar Diktikleri Elbiselerin Mankeni Oldu

Burhaniye\'de Bayanlar Diktikleri Elbiselerin Mankeni Oldu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı kurslar tamamlanırken, üretilen eserler de görücüye çıktı.

07.06.2012 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı kurslar tamamlanırken, üretilen eserler de görücüye çıktı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün bahçesinde, Kaymakam ve diğer bürokratların yerlerini almasının ardından düzenlenen defilede genç kızlar diktikleri elbiselerin mankenliğini yaptı. Yapılan konuşmalarda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün çalışmalarının önemi üzerinde durulurken, 43 dalda 126 kurs açıldığı, bu kurslara da toplam 2 bin 676 vatandaşın katıldığı açıklandı. Kaymakam Ali Uslanmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Müdür Yardımcısı İbrahim Binay, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Eşkikara, daire müdürleri ve vatandaşların katıldığı törende büyük coşku yaşandı. Kursiyerlerin yıl boyunca ürettikleri, mutfak ve yatak adası takımlarıyla çeyizler ve ahşap boyamaların yer aldığı sergi büyük ilgi görürken, genç kızların mankenlik heyecanları da görülmeye değerdi. Birbirinden güzel elbise, gecelik ve gelinlikleri büyük bir başarı ile sunan genç kızlar ilk defa podyuma çıkmanın heyecanını yaşadıkların söyledi. Törende bir konuşma yapan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, sergi açılışına katılanlara teşekkür etti. Müdür Bilgin, el beceri kursları ile insanların boş zamanlarını olumlu bir biçimde değerlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Kurslarda, üretici duruma geçen insanların aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını bildirdi.

Defile de podyuma çıkan bir genç kız, annesinin diktiklerini sunacağını bildirirken heyecanlı olduğunu söyledi. Diğer bir kız da, büyük heyecan yaşadığını bildirdi. Kursu bitiren bir bayan da, kızı için çeyiz hazırladığını anlattı. İlk defa

mankenlik yaptığını anlatan bir genç kız da, güzel elbiseler diktiklerini söyledi. Halk Eğitimi Merkezi müdür Karanfil Bilgin de, 43 dalda 126 kurs açtıklarını söyledi. Kurdelenin kesilmesinin ardından gezilen sergide yer alan eserler göz kamaştırdı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Bayanlar Diktikleri Elbiselerin Mankeni Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement