Burhaniye'de Ücretsiz Hazırlık Kursu - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Ücretsiz Hazırlık Kursu

Burhaniye\'de Ücretsiz Hazırlık Kursu

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, dershanelere gidemeyen lise öğrencileri için Kaymakamlık'ın desteğiyle açılan ücretsiz YGS ve LYS kursu büyük ilgi gördü.
Ticaret Meslek Lisesi'nde cumartesi günleri düzenlenen kursa 11 ve 12.sınıflardan...

09.12.2013 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, dershanelere gidemeyen lise öğrencileri için Kaymakamlık'ın desteğiyle açılan ücretsiz YGS ve LYS kursu büyük ilgi gördü.

Ticaret Meslek Lisesi'nde cumartesi günleri düzenlenen kursa 11 ve 12. sınıflardan toplam 318 öğrenci katılıyor. Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün öncülüğünde açılan YGS ve LYS kursları, dar gelirli ailelerin çocuklarına umut oldu. Matematik, Türkçe, Fizik, Kimya, Tarih ve Coğrafya derslerinin verildiği kurslara, 11. sınıflardan 103 ve 12. sınıflardan da 215 olmak üzere toplam 318 liseli genç katılıyor. Cumartesi günleri düzenlenen kurslara büyük bir heyecanla katıldıklarını anlatan öğrenciler, kursları açanlara teşekkür etti. Öğretmenler de, burada ders vermekten mutlu olduklarını anlattı. Kursların haziran ayına kadar devam edeceğini anlatan Halk Eğitimi Müdürü Karanfil Bilgin de, sınavlara girecek öğrencilerin kaymakamlığın desteğiyle sınavlara götürüleceklerini anlattı.

Kursa katılmaktan mutlu olduğunu anlatan Gül Koç, "Burada olduğum için mutluyum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Böyle bir kursun açılması bizim için şans oldu. Anlatılanları çok iyi anlıyorum" dedi. Ensar Şebin de, "Öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Dershaneye gidemeyenler için büyük fırsat. Bu kurslar bize umut oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Kurs öğretmeni Sami Kızılcık da" Bu sene 3. kez bu kurslar açılıyor. Öğretmen arkadaşlarımızla faydalı olabilmek için çalışıyoruz. Öğrencilerimizde çok gayretli. Faydalı olacağını umuyorum" dedi.

Öğretmen Selim Sümbelli de, "Kurslar oldukça faydalı. Coğrafya, fizik, kimya ve Türkçe dersleri veriliyor. Kurslar başlayalı henüz bir kaç hafta oldu, Ancak çok ilerleme kaydettik. Ben coğrafya dersi veriyorum. İlk günler coğrafyayı anlamıyorum diyenler sorular sormaya başladı. Geçtiğimiz yıl kursa gelenlerin pek çoğu üniversitelere girdi" dedi. Kursiyer Naciye Akman, "Bu kursun açılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Okulda ve sınavlarda kursun faydasını görüyoruz" Kursların ilgi gördüğünü anlatan Halk Eğitimi Müdürü Karanfil Bilgin de, "2013-2014 öğretim yılında kurslarımızı Kaymakam Osman Yenidoğan'ın desteğiyle başlattık. Kurslara yoğun ilgi var. Öğrencilerimizin başarıları bizi sevindiriyor. Kurslarda görev alan öğretmenlerimize ve kurslara katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Başarıları diliyorum. Bu yılda öğrencileri otobüslerle sınava götürüp getireceğiz " dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Ücretsiz Hazırlık Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement