Burkina Faso'da Yaralanan THY Personeli Çelik, İstanbul'a Getirildi - Son Dakika
Güncel

Burkina Faso'da Yaralanan THY Personeli Çelik, İstanbul'a Getirildi

Burkina Faso\'da Yaralanan THY Personeli Çelik, İstanbul\'a Getirildi

BURKİNA Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bir Türk lokantası ve yakınlarındaki otele yönelik yapılan silahlı saldırıda yaralanan THY İstasyon Şefi Mustafa Çelik (26) İstanbul'a getirildi.

15.08.2017 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURKİNA  Faso'nun başkenti Ouagadougou'da bir Türk lokantası ve yakınlarındaki otele yönelik yapılan silahlı saldırıda yaralanan THY İstasyon Şefi Mustafa Çelik (26) İstanbul'a getirildi.

THY'ye ait bir uçakla bugün saat 14.50'de getirilen Mustafa Çelik'i Atatürk Havalimanı'nda uçak altında THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Basın Müşaviri Yahya Üstün ve arkadaşları karşıladı. Hayati tehlikesi olmayan, ayağından yaralanan ve sedyeyle getirilen Mustafa Çelik, lokantada hayatını kaybeden Osmaniyeli işçi Mehmet Fatih Okur'u hayatı boyunca unutamayacağını ve olay anında  kendisine adeta siper olduğunu belirterek şunları söyledi:

" İnsanın yuvaya dönüşü her haliyle güzel. 15 - 20 dakikalık bir saldırının içindeydik. O şirkette bulunan ve hayatını kaybeden arkadaş da hemen yanımdaydı. Beni en çok etkileyen olay o oldu. Vücuduyla bana siper oldu, desem yeri var. Ben onun önünde olsaydım bugün benim cenazem gelip, o yaşamış olacaktı. Tam tersi bir olay gerçekleşti. Allah ailesine sabır versin. Bildiğim kadarıyla 2 çocuğu var. Beni etkileyen o oldu. 18 insanın vefat ettiği bir olaydan sağ olarak memlekete dönmek güzel."

Daha sonra Mustafa Çelik'i yattığı sedyede uçak içinde karşılayan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise " Allaha şükürler olsun. Mustafa kardeşimizi bizlere bağışladı" diyerek şöyle konuştu:

"Bundan sonrada Afrika'da olmaya devam edeceğiz. Dünyanın her yerinde olmaya devam edeceğiz. Tedbirlerimizi alarak, daha dikkatli durarak operasyonumuza devam edeceğiz. Terörün artık yeri ve zamanı yok. Dünyanın her yerinde her an muhatap olabilirsiniz. Mustafa bey kardeşim orada buna maruz kaldı. Bizim ekibimiz oradan çok kısa bir süre önce ayrılmıştı. Ama Mustafa bunu bizatihi yaşadı. İnşallah tedbirlerimizi alarak bu riskleri minimuna indirmek görevimiz. Allah beterinden saklasın. Mustafa'yı da Allah ailesine bağışlasın, Burada olmasından dolayı çok mutluyuz. Orada tabii bir başka şirketin mensubu ölenler arasındaydı. Ona da Allah'tan rahmet diliyorum. başsağlığı diliyoruz. Ölenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Terörle mücadelenin tüm dünyada ne kadar önemli olduğunu, işbirliğinin, beraber hareket etmenin uluslararası toplumda ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Küresel operasyon yapan bir şirket olarak küresel riskleri anlamak ve bunları anlayarak, tedbir alarak yönetmek son derece önemli bir iş. Dünyada giderek artan bu risklere karşı yeni tedbirler, çalışmalar yapılmak zorunda."

Bu arada saldırıda hayatını kaybeden ve Burkina Faso'da işçi olarak çalışan Osmaniyeli Mehmet Fatih Okur'un cenazesinin ise savcılık incelemesi bittikten sonra gönderileceği bildirildi.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Burkina Faso'da Yaralanan THY Personeli Çelik, İstanbul'a Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement