Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: "Taleplerimizin Tamamı, Mağduriyetlerin Yansımasıdır" - Son Dakika
Güncel

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: "Taleplerimizin Tamamı, Mağduriyetlerin Yansımasıdır"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, "Büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolu ötekileştirilmemeli. Hizmet kolumuzun kapsamının çok geniş olduğu göz önünde bulundurulmalı, masaya taşıdığımız 150 talep fazla algısı oluşturulmamalı.

03.08.2017 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, "Büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolu ötekileştirilmemeli. Hizmet kolumuzun kapsamının çok geniş olduğu göz önünde bulundurulmalı, masaya taşıdığımız 150 talep fazla algısı oluşturulmamalı. Bugün masaya getirdiğimiz tekliflerin tamamı alandan topladığımız, kamu görevlilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin yansımasıdır" dedi.

4. Dönem Toplu Sözleşme süreci kapsamında büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunda komisyon çalışmalarının ilk toplantısı Devlet Personel Başkanlığında yapıldı.

"Toplu sözleşmeye hazırlanırken alanın nabzını en iyi şekilde tuttuk"

Toplantıda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, büro, bankacılık ve sigortacılık hizmet kolunun ötekileştirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Hizmet kolumuzun kapsamının çok geniş olduğu göz önünde bulundurulmalı, masaya taşıdığımız 150 talep fazla algısı oluşturulmamalı. Bugün masaya getirdiğimiz tekliflerin tamamı alandan topladığımız, kamu görevlilerimizin yaşadığı mağduriyetlerin yansımasıdır. Toplu sözleşmeye hazırlanırken alanın nabzını en iyi şekilde tuttuk. Yaptığımız çalışmalar sonucunda hazırladığımız 150 maddenin onaylanmasını ve gece gündüz demeden görev yapan kamu görevlilerimize rahat bir nefes aldırılmasını istiyoruz" dedi.

Yanbaz, kamu görevlilerinin sorun ve taleplerine her platformda çözüm aradıklarının altını çizerek, şimdi çözümü toplu sözleşme masasında arayacaklarını belirtti. Yanbaz, "Bu masadan çözüm çıkmasını bekliyoruz. Kamu işveren heyeti bizim bu düşüncelerimizi iyi analiz etmeli, kamu görevlilerinin talep ve beklentilerini dikkatle incelemelidir. Çözüm bu masada sağlanmalı, yıllardır ötelenen konular kamu görevlileri lehine sonlandırılmalıdır. Sorunları öteleyerek çözüm üretilemeyeceği herkesin takdirindedir. Toplu Sözleşme masası bu konuda iyi bir fırsattır. Bu fırsatın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Toplantıya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Genel Başkan Vekili Ahmet Sefa Özşahin, Genel Başkan Yardımcıları Metin Yılancı, Bekir Turhan, Yıldırım Akbaba, Turan Çetinkaya, Feyim Bingöl, Genel Başkan Danışmanları Ömür Demir Güneş, Bilal Oktay Çiçeklitaş, Avukat Figen Küçükşahin ve kurum temsilcileri de katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: 'Taleplerimizin Tamamı, Mağduriyetlerin Yansımasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement