"Bursa 11. Kitap Fuarı" Başladı - Son Dakika
Yerel

"Bursa 11. Kitap Fuarı" Başladı

Bursa'da, 270 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı, 70 kültür etkinliği ve imza gününün düzenleneceği, 600 yazarın okurlarıyla bir araya geleceği "Bursa 11.Kitap Fuarı" başladı.

09.03.2013 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, 270 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı, 70 kültür etkinliği ve imza gününün düzenleneceği, 600 yazarın okurlarıyla bir araya geleceği "Bursa 11. Kitap Fuarı" başladı.

TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılış töreninde yaptığı konuşmada, fuarın her yıl olduğu bu yıl da büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi.

270 yayınevinin katıldığı ve yaklaşık 600 yazarın katılacağı fuarın, kitap satışlarının artmasını sağlayacağını belirten Ersözlü, "Bu yıl da fuara büyük katılım bekliyoruz. Baharın bu ilk günlerinde, Bursa'da bir kitap baharı oluşturmak istiyoruz. 250 binin üzerinde katılım hedefliyoruz. Hatta bu yıl fuara katılım rekoru kırılmasını bekliyoruz" dedi.

Fuar ilk gününde vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Katılımcılar, her yaştan insana hitap eden kitapların bulunduğu stantları dolaştı.

Bu yıl "Kitap Baharı" temasıyla açılan 17 Mart Pazar gününe kadar açık olacak fuarda, Gülten Dayıoğlu, İlber Ortaylı, Üstün Dökmen, Ayşe Kulin, Can Dündar, Yekta Kopan, Ece Temelkuran, İpek Ongun, Enver Aysever, Canan Tan, Ahmet Ümit, Cemil Kavukçu, Necdet Neydim gibi birçok şair, yazar ve bilim insanı vatandaşlarla buluşacak.

TÜYAP tarafından, Güney Özkılınç ve Deniz Dalkılınç'ın koordinatörlüğünde, Bursa'nın tarihine ve kültürüne değer katmış, Bursa'da iz bırakmış kadınların fotoğraflarından oluşan "Bursa'nın Kadın Yüzü" fotoğraf sergisi düzenlenecek.

Fuarın diğer bir sergisi Faruk Akbaş'ın 8 yıl boyunca Anadolu'nun farklı coğrafyalarında çektiği "Anlar ve İzler" başlıklı fotoğraf sergisi olacak. Akbaş'ın Anadolu'nun tarihi, doğal ve kültürel değerlerini anlattığı fotoğraf sergisi fuar boyunca ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Doğan Sarıtaş - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Bursa 11. Kitap Fuarı' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement