Bursa'da 25 Bin Kişi Cumhuriyet Bayramını Sessiz Yürüyüş ile Kutladı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da 25 Bin Kişi Cumhuriyet Bayramını Sessiz Yürüyüş ile Kutladı

Bursa\'da 25 Bin Kişi Cumhuriyet Bayramını Sessiz Yürüyüş ile Kutladı

Bursa'da 25 bin kişi Cumhuriyet Bayramını Sessiz Yürüyüş ile kutladı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda her yıl Bursa'nın Nilüfer ilçesinde geleneksel olarak yapılan kutlamalar son zamanlarda yaşanan terör olayları sebebiyle sessiz gerçekleşti.

29.10.2015 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da 25 bin kişi Cumhuriyet Bayramını Sessiz Yürüyüş ile kutladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda her yıl Bursa'nın Nilüfer ilçesinde geleneksel olarak yapılan kutlamalar son zamanlarda yaşanan terör olayları sebebiyle sessiz gerçekleşti. 'Benim Cumhuriyetim Cumhuriyet Benim' sloganıyla düzenlenen sessiz yürüyüşe yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Polis telsizinden ise yürüyüşe 40 bin kişinin katıldığı anons edildi.

Nilüfer Belediyesi'nin 'Benim Cumhuriyetim Cumhuriyet Benim' sloganıyla düzenlediği sessiz yürüyüş Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Acıbadem Kavşağından başlayarak hastane alanına kadar devam etti. Terör olayları sebebiyle şehit olan asker ve vatandaşlar için 'sessiz' olarak gerçekleştirilen yürüyüşe CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Lale Karabıyık, Erkan Aydın, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaş katıldı. Hastane alanına kadar gelen vatandaşlar, havai fişek gösterisiyle coştu. Kutlamalar Fahir Atakoğlu konseriyle devam ederken konserde Şef Hakan Aksoy yönetimindeki Senfonik Orkestra, vokaller Dilek Türkan ve Meyra alanı dolduran vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı.

'ŞEHİTLERİN ANISINA BUGÜN SESİZ OLARAK DAYANIŞMA İÇERİSİNDE YÜRÜYORUZ'

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, en büyük bayram olan Cumhuriyet'in 92 yılını kutlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Bozbey, 'Türkiye'de yaşanan terör olaylarından dolayı yitirdiğimiz yurttaşlarımız ve şehitlerimiz için bugünkü kutlamalarımızı sessiz olarak gerçekleştiriyoruz. Terörü lanetliyorum. Şehitlerimizi ve kaybettiklerimiz rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Onların anısına bugün sesiz olarak dayanışma içerisinde yürüyoruz. Yürüyüşümüzle Cumhuriyetin demokrasi, barış ve insan hakları olduğunu yansıtarak gerçekleştiriyoruz. İlk defa Cumhuriyet Bayramı'nı herkesin sahip çıkması coşkuyla kutlaması gereken bir günü dar alanda kısa paslaşmalarla kutluyoruz. Zannediyorum birçok insanımız bu konuda çok şey söyleyecektir' dedi.

Cumhuriyet coşkusunu Cumhuriyet bilinciyle yaşamaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Bozbey, 'Nilüfer Beleyesi bu konuda 12 yıl önce attığı adımı ısrarla sürdürüyor. Çünkü Cumhuriyet halkın sahip çıkması lazım. Eğer halk sahip çıkarsa Cumhuriyet ilelebet yaşar. Yoksa birilerinin sahip çıktığı görüntüsü Cumhuriyeti yaşatmaz. Onun içinde salonlarda değil, alanlarda kutlamasın gerekildiğini düşünüyorum. Yaşasın Cumhuriyet' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da 25 Bin Kişi Cumhuriyet Bayramını Sessiz Yürüyüş ile Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement