Bursa'da Kültür Sanat - Son Dakika
Kültür Sanat

Bursa'da Kültür Sanat

Bursa\'da Kültür Sanat

BDT, ''Sarıpınar 1914'', ''Tek Kişilik Yaşam'' ile "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneye koyacak

14.11.2013 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Sarıpınar 1914", "Tek Kişilik Yaşam" ile "Çizmeli Kedi" oyunlarını sahneleyecek.

Reşat Nuri Güntekin'in "Değirmen" adlı romanından Turgut Özakman'ın uyarladığı ve Mustafa Kurt'un yönettiği "Sarıpınar 1914" adlı oyunda, Kamil Korunan, Sinan Demir, Cem Arabacıoğlu, Bora Özkula, Harun Türköz, Ömer Naci Topcu, Serdar Seçkin, Erkan Erdem, Cem Korkmaz, Cenk Turan ve Ahmet Somers rol alıyor. Dekor tasarımı Murat Gülmez, kostümleri Özge Akarsu, ışık düzeni Yakup Çartık'a ait oyunda, 1914'te Osmanlı döneminde, yöneten ve yönetilenlerin kopmuşluğu, sorunlara yabancılaşılması, gülmece ve iğneleyici bir dille anlatılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın 20.00'de, cumartesi ise 15.00 ve 20.00'de seyirciyle buluşacak.

Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun yazdığı, Erkan Yılmaz'ın sahnelediği, Ayşe Lebriz Berkem'in yönettiği "Tek Kişilik Yaşam" adlı oyunun dekor ve kostüm tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Y. Emir Çiçek'in rol aldığı oyunda, hatıraların insan hayatında gürültü patırtı içinde kısa süreli dinlenme gibi bir kaçış noktası olduğu anlatılıyor. Rüyaların, seslerin, düşüncelerin, hayallerin ve daha başka, yaşayan ya da yaşamayan diğer şeylerin bir hatırası olduğu anlatılan oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu Sahnesi'nde bugün, yarın ve cumartesi 18.00'de izleyiciyle buluşacak

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyununu da Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın yaptığı oyunda, Harun Türköz rol alıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 17 ve 19 Kasım'da saat 14.00'ten itibaren minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ise "Buzlar Çözülmeden" oyununu sahneleyecek.

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un klasikler arasında yer alan oyunu "Buzlar Çözülmeden"in yönetmenliğini Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, dekor tasarımı Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımı Bengisu Mukiyen, müziklerini ise Murat Gedikli yapıyor.

Oyunda, kar yüzünden yolları kapalı kasabaya gelen yeni kaymakamın hikayesi anlatıyor. Oyun, bugün ve yarın saat 20.00'de, cumartesi de saat 14.00'te Tayyare Kültür Merkezi'nde sahneye koyulacak. - Bursa

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement