Busuu, Dil Öğrenme Yoluyla Değişime Yardımcı Oluyor - Son Dakika
Güncel

Busuu, Dil Öğrenme Yoluyla Değişime Yardımcı Oluyor

Busuu, Dil Öğrenme Yoluyla Değişime Yardımcı Oluyor

Dünyanın en yaygın dil öğrenme sitesi ünlü kadın poliglotlara göz atıyor ve her yerde kadınların lisan öğrenmesinin faydalarını inceliyor.

06.03.2014 14:31  Güncelleme: 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

busuu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Dil Öğrenme Yoluyla Değişime İlham Kaynağı Oluyor!

Bilim adamları, birden fazla dil öğrenmenin beyin gücünü artırdığına ve günümüz küresel kültüründe hayatınızı yönlendirme konusunda olumlu yönde yardımcı olduğuna inanıyor. Her zamankinden daha fazla insan en az bir yabancı dil konuşmayı öğreniyor. Bugünlerde, 3 veya daha fazla dil bilenler (poliglot) geniş bir kitleyi oluşturuyor. Ünlü poliglotlar arasında Fransızca, Almanca, İtalyanca bilen Jodie Foster ve bu dillere ek olarak İbranice bilen Natalie Portman bulunuyor. Şair Maya Angelou Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Arapça ve Fanti dillerini konuşuyor; İtalyan yıldız Monica Belluci, dört Latin temelli dil biliyor. Diane Kruger ve Charlize Theron da en az iki dil biliyor.

busuu metodolojisi, belirli bir konu etrafında fonksiyonel bir müfredata bağlı yabancı dil öğretiyor. Rastgele kelimeler yerine günlük hayata ait kelimeler ve anlatım tarzları seçiliyor. Bu da kelimelerin daha kolay hatırlanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca günlük hayatta ve profesyonel hayatta kullanılabilecek en uygun grameri sunarak öğrenme sürecini kolaylaştırıyor.
40 milyonun üzerinde busuu kullanıcısı, pratiğini yapmak istediği lisanın anadilini konuşan kişiyle etkileşime geçiyor. Öğrenciler İngilizce, Portekizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Rusça, Lehçe, Türkçe, Arapça, Çince ve Japonca öğrenmek için bu 12 dil genelinde 150'den fazla ders seçebiliyorlar. busuu'daki kadın kullanıcıların söylediğine göre dil öğrenmenin en önemli sebepleri arasında profesyonel kariyerlerini geliştirmek, yurt dışında yaşamak ve çalışmak, seyahat etmek ve kültürel aktiviteler bulunuyor.

Online olarak ya da busuu'nun iOS ve Android mobil uygulamalarıyla lisan öğrenmenin esneklik ve kolaylık sağlaması, busuu'yu ilgi çekici hale getiriyor.

Aynı zamanda busuu kullanıcısı ve destekleyicisi olan busuu'nun ilk kurucularından Cecile Monfort'un anadili Fransızca ve İngilizce, Rusça, İspanyolca, Brazilya dili, Portekizce ve Almanca konuşabiliyor. Çok dil bilen bir ailede dünyaya gelen Monfort, üç farklı ülkede yaşamış. Cecile, "Birden fazla dil bilmek beni moda dünyasına giriş yaptığım SpottinStyle.com sitesinde küresel bir izleyici kitlesine ulaşmam konusunda güçlendirdi. Benim için bu dilleri bilmek son derece değerli. Dil öğrenmek profesyonel ve kişisel hayatta, kapılarınızı dünyaya açık tutuyor. Zihninizi zenginleştirir ve farklı kültürler hakkında öğrenmek, bazı şeyleri farklı bir bakış açısından görmenizi sağlar. Hiç beklemedikleri halde kendi dillerini konuştuğum zaman, insanların şaşkınlığını görmeyi çok seviyorum. Böyle bir durumda size daha çok yardımcı oluyorlar ve sizinle daha fazla iletişime geçiyorlar. Bir anda dostluk ve samimiyet duygusu getiriyor."

busuu kullanıcısı Helena Nacinovic Brezilyalı ve anadili Portekizce. Aynı zamanda İngilizce ve Fransızca konuşuyor ve Almanya'ya taşındığından beri busuu aracılığıyla Almanca öğreniyor. Nacinovic: "Dil öğrenmek profesyonel kariyer için çok değerli fakat en önemlisi zihnimizi yeni kültürlere açmak için çok faydalı. Bir dil aracılığıyla yeni konseptler, kendimizi ifade edebilecek yeni yollar, yeni kültürler keşfederiz. Bir kadın olarak özellikle farklı ülkelere seyahat ettiğimiz zaman daha güvenli bir his verir. En azından çevremde ne olup bittiğini anladığım zaman kendimi daha güvende hissediyorum. Başka insanların ana dillerini konuşmak oldukça güzel bir duygu. İnsanlar böyle bir durumda size samimi davranmak ve sizinle bir şeyler paylaşmak için çok daha istekli oluyorlar. Yeni bir ülkeye taşındığında insanların size saygı duymasını sağlayan bir unsurdur aynı zamanda. Almanya'ya geldiğimde
oradaki insanlar tarafından çok iyi karşılandığımı hissettim. Burada yaşıyormuşum gibi bu dilin yeterliliğine sahip olmanın önemli olduğunu hissediyorum."

Diğer kadınları yeni bir dil öğrenmek için cesaretlendiren ve bu konuda rol model olan poliglotların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayalım. Her zaman yeni bir dil öğrenmek isteyen fakat bu rüyalarını hiçbir zaman gerçekleştiremeyen kadınlar için www.busuu.com, önerilen on iki dile ait ücretsiz lisan kurslarına öncülük ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Busuu, Dil Öğrenme Yoluyla Değişime Yardımcı Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement