Büyük Bir Yazarın Özel Dünyasında Gezinti - Son Dakika
Güncel

Büyük Bir Yazarın Özel Dünyasında Gezinti

Virginia Woolf'un günlüklerinden derlenen Bir Yazarın Günlüğü Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Modern Klasikler dizisinden yayımlandı.

21.03.2014 08:36

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle raflarda yerini alan Bir Yazarın Günlüğü, 20. yüzyılın en büyük edebi dehalarından biri olan Virginia Woolf'un özel dünyasında ve zihninde bir gezintiye çıkarıyor bizi. Woolf'un 27 yıl boyunca tuttuğu günlükler en büyük sırdaşı olmuştu. Bir Yazarın Günlüğü, yazarın ölümünden sonra eşi tarafından yapılan derlemeden oluşuyor.

Bir Yazarın Günlüğü, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Modern Klasikler dizisinden yayımlandı. İngilizce aslından Oya Dalgıç'ın çevirdiği yapıt, 20. yüzyılda roman sanatını dönüştürmüş en büyük ustalardan biri olan Virginia Woolf'un zihnine girerek, yapıtlarını daha iyi kavramamızı sağlıyor. Günlükler Woolf'un yazı alıştırmalarına, yapıtlarının yapı taşını oluşturan kişi ve olaylara ışık tutarken, hem çağdaşlarının yapıtları hem de klasikler üzerine düşüncelerini de açıkça ortaya koyuyor. 1918 yılında başlayan günlükler, yazarın 1941'deki intiharının üç hafta öncesine dek sürüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Büyük Bir Yazarın Özel Dünyasında Gezinti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement