Ali Şenozan Konservatuvarı, 3 Katlı Yeni Binasına Taşınıyor - Son Dakika
Yerel

Ali Şenozan Konservatuvarı, 3 Katlı Yeni Binasına Taşınıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi Ali Şenozan Konservatuvarı, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunda oluşturulan 3 katlı binaya taşınacak.

13.02.2014 15:45  Güncelleme: 16:42

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'na bağlı Ali Şenozan Konservatuvarı'nın, Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda oluşturulan 3 katlı binaya taşınacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, her bölüm için oluşturulan salonlarla çok daha elverişli bir binaya kavuşacak konservatuvarın yıllarca Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi binasında yetersiz bir mekanda hizmet verdiği bildirildi.

Yıllarca tarihi binanın bir bölümü ile 75. Yıl Sanat Galerisi içindeki iki ayrı yerde kültür ve sanat hizmeti vermeye çalışan Ali Şenozan Konservatuvar'a, Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın göreve gelmesiyle uygun bir yer arayışa girdiği ve bu kapsamda Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nun 3 katlı bir bölümünün tahsis edildiği kaydedildi.

Yeni konservatuvar binasında çok sayıda derslik, her birim için ayrı oda bulunuyor. Ayrıca halk oyunları ekibi için de soyunma odaları oluşturuldu.

Tüm hazırlıkları tamamlanan konservatuvar binasının açılışı, 15 Şubat Cumartesi günü Zihni Aldırmaz ile çok sayıda sanatçının katılımıyla gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ali Şenozan Konservatuvarı, 3 Katlı Yeni Binasına Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement