Çağdaş Sanatın Doğa ile Buluşması: Inhotim - Son Dakika
Emlak

Çağdaş Sanatın Doğa ile Buluşması: Inhotim

Çağdaş Sanatın Doğa ile Buluşması: Inhotim

01.01.2018 17:19

Şehrin bitmek tükenmek bitmeyen gürültüsünden ve stresinden kurtulmak için doğanın çağrısına kulak verip, yemyeşil alanlara kendinizi bıraktığınız zamanlar olmuştur. Hayatın farklı yönlerini keşfe çıkmak amacıyla sanat galerilerini gezdiğiniz zamanlar da. Peki, uçsuz bucaksız yeşil alanda sergilenen, yüzlerce sanat eserini bir arada görmeye ne dersiniz? Brezilya'nın Brumadinho şehrinde yer alan Inhotim, bunun için gayet uygun.

Doğa ve sanatla baş başa kalmak isteyenlerin uğrak yeri

Sanata ve doğaya meraklı olan hemen herkesin adını duyduğu ve bir şekilde ziyaret etmek istediği Inhotim; Atlantik ormanının ortasındaki, ziyarete açık 100 bin dönümlük alanda, 1300'den fazla sanat eserinin sergilendiği bir müze. 1960'lardan bu yana sayısız insana kapılarını açan müzeyi gezmek için birkaç gün ayırmanız şart. Arzu eden ziyaretçiler, müze gezilerini özel şoförlü golf arabasıyla gerçekleştirirken, bazı ziyaretçiler ise detayları yakından deneyimlemek adına yürümeyi tercih ediyor. Bunda haksız da sayılmazlar, çünkü gezilip görülecek yerlerin haddi hesabı yok.

Egzotik ve ender bulunan tropik bitkilerin de yaşam alanı olan mekanı benzersiz kılan yanlardan biri de sergilenen eserler. Çağdaş sanatın, doğayla kucaklaştığı Inhotim, 30 farklı ülkeden gelen sanatçının galerilerine ev sahipliği yapıyor. Karşılaşacağınız sanat eserleri ise size sıra dışı gelebilir. Mesela geziniz esnasında bir Eskimo evine de denk gelebilirsiniz, tamamen betondan üretilmiş ve suda yüzen bloğa da. Eğer şanslıysanız, gününüzü eğlenceli kılabilecek, aynalarla kaplı labirentlerle ve daha nice eserle karşılaşabilirsiniz.

Sanatsever milyarder sayesinde gelişen bir müze

Müze kompleksi içerisinde ziyaretçilerin etkileşime geçecekleri şekilde konumlandırılan çağdaş sanat eserlerinin yanı sıra, köşk olarak nitelendirilen yapılar da bulunuyor. Kimi köşklerde yalnızca hamaklar yer alırken, bazıları ise ziyaretçilerine Jimi Hendrix müzikleri eşliğinde unutulmaz anlar yaşatabiliyor.

Tüm bu güzelliklerin sanatla buluşmasında en büyük katkı sahibi olan kişi ise Bernardo Paz isimli Brezilyalı milyarder. 2006 yılında Inhotim Enstitüsü'nün kurulmasını sağlayan Paz, bazılarına çok da mantıklı gelmeyen ve hatta megalomanik bir proje olarak adlandırılan Inhotim sayesinde, ülkesine çok sayıda turist gelmesini sağlıyor.

Kar amacı gütmeyen bir kimliğe sahip olan Inhotim Enstitüsü, eğitim programlarının geliştirilmesi ve kültürel varlıkların ayakta kalması ve bölgedeki yaşam kalitesinin arttırılmasını hedefliyor. Gelecek yıllarda Inhotim'de; kaplıca, tatil köyü ve yeni köşkler yapılması; film festivalleri ve daha nice etkinliğin gerçekleştirilmesi enstitünün planları dahilinde bulunuyor.

Brezilya'yı ziyaret etme hayaliniz varsa ve bu ziyareti verimli geçirmek istiyorsanız, doğa ve sanatın iç içe geçtiği Inhotim'i mutlaka görmeye çalışın.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Çağdaş Sanatın Doğa ile Buluşması: Inhotim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement