Çağdaş Tınılar ve Tango Müziği Borusan Müzik Evi'nde - Son Dakika
Kültür Sanat

Çağdaş Tınılar ve Tango Müziği Borusan Müzik Evi'nde

Çağdaş Tınılar ve Tango Müziği Borusan Müzik Evi\'nde

4 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek sezonun son konserinde ise genç kuşağın aranan piyanistlerinden Emre Elivar, çağdaş yapıtları seslendirecek.

29.04.2013 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Borusan Müzik Evi 2 Mayıs Perşembe akşamı çağdaş müziğin ülkemizdeki en önemli kurumlarından MİAM'ın Electrosonic City 3.0 projesine, 3 Mayıs Cuma akşamı İstanbul Gitar Ensemble'ın "Üç Gitarın Tangosu" konserine ev sahipliği yapacak. 4 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek sezonun son konserinde ise genç kuşağın aranan piyanistlerinden Emre Elivar, çağdaş yapıtları seslendirecek.

MİAM'dan Electrosonic City 3.0

Kuruluşundan bu güne İstanbul'un hızla gelişen, dinamik elektronik müzik sahnesinin çekirdeğini oluşturan Müzik İleri Araştırmaları Merkezi (MİAM) Borusan Kültür Sanat işbirliğiyle gerçekleştirdiği en yenilikçi projelerinden Electrosonic City'nin 2013 versiyonuyla sahnede. Electrosonic City 3.0, geçtiğimiz yıl elektroakustik ve sound art alanında yaratıcı pratiği teşvik etmek ve İstanbul müzik hayatında bu iki türe olan ilgiyi artırmak amacıyla MİAM bünyesinde açılan Sonic Arts programının kuruluş yıldönümü için hazırlandı. MİAM eğitmen ve öğrencilerinin yoğun çalışmalarının ürünü olan en yeni yapıtları kapsayan konserde elektroakustik bir yelpazede canlı elektronikler ve geleneksel enstrümanların canlı olarak kullanıldığı heyecan verici bir program sunulacak. İstanbul müzik hayatının tam ortasında Electrosonic City 3.0, herkesi İstanbul'un seslerini duymaya çağırıyor.

Electrosonic City 3.0

Tarih: 2 Mayıs Perşembe

Saat: 20.00

Yer: Borusan Müzik Evi

Oturmalı: 20 TL

İstanbul Gitar Ensemble ile "Üç Gitarın Tangosu"

Cemal Reşit Rey'in desteğiyle sahneye çıkan, Türkiye'nin ilk ve en uzun ömürlü gitar topluluğu İstanbul Gitar Ensemble, farklı dönem ve bestecilere odaklanan programlarıyla otuz yılı aşkın bir süredir konserler veriyor. Cem Küçümen, Şadi Ensari ve Önder Arık tarafından 1979'da kurulan İstanbul Gitar Üçlüsü, 2012'de genç kuşak gitaristlerinden Murat Usanmaz'ın katılımıyla yeniden yapılandı. Borusan Müzik Evi'nde verecekleri konserde "gitar üçlüsü" olarak müzikseverlerle buluşacak topluluk, geçmişten günümüze Tango müziği eserlerinden oluşan bir seçkiyi seslendirecek.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Klasik Gitar Bölümü mezunu olan Cem Küçümen, yüksek lisans ve doktora eğitimini Haliç Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda öğretim görevlisi olarak ders vermeye başladı. Şadi Ensari ve Önder Arık ise profesyonel müzik eğitimi almamış olmalarına rağmen, solist ve oda müziği olarak pek çok konser vermeye devam ediyorşlar. Geçen yıl "İstanbul Gitar Ensemble" adını alan gruba katılan Murat Usanmaz; İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gitar bölümünden Cem Küçümen'in öğrencisi olarak mezun oldu. L'Ecole Normale de Musique de Paris'te solist ve kompozitör Rafael Andia ile iki yıl çalıştı. Avrupa'da birçok ünlü gitaristin yaz okullarına katıldı. J.Rodrigo- Aranjuez Gitar Konçertosu, Astor Piazzolla Gitar ve Bandoneon Konçertosu (Türkiye prömiyeri), Cemal Reşit Rey Gitar Konçertosu gibi konserler gerçekleştirdi.

İstanbul Gitar Ensemble

"Üç Gitarın Tangosu"

Tarih: 3 Mayıs 2012, Cuma.

Saat: 20.00

Yer: Borusan Müzik Evi

Oturmalı: 20 TL

Emre Elivar ile Çağdaş Müzik

Türkiye'nin dünya çapındaki piyano virtüözü Emre Elivar, Iki çağdaş İngiliz besteci ve üç çağdaş Türk bestecinin yapıtlarından oluşan ilginç bir programla karşınızda. 5 yaşında başladığı piyano eğitimini Hacettepe Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalı bölümünü sınıflar atlayarak birincilikle bitirerek taçlandıran ve ardından Almanya'da yüksek eğitimini tamamlayan Elivar, günümüzün en aranan konser piyanistlerinden. Genç yaşlarından itibaren aralarında Steinway Ödülü, Arthur-Schnabel Ödülü ve Vendôme-Prize Piyano Yarışması'nın da bulunduğu çeşitli uluslararası piyano yarışmalarında kazandığı ödüllerle yeteneğini kanıtladı. Genç piyanist, ABD ve Avrupa'da verdiği konserlerin yanı sıra solist olarak Borusan Istanbul Filarmoni Orkestrası, Konzerthausorchester Berlin, Nordwestdeutsche Philharmonie, Dortmunder Philharmoniker, Staatsorchester Kassel, Anhaltische Philharmonie Dessau, Orquestra Nacional do Porto, Lithuanian Chamber Orchestra gibi orkestralarla çalıştı.

Henüz konservatuarda iken TRT Kurumu için birçok çağdaş Türk bestecisinin piyano eserlerinin kayıtlarını yapan Elivar, konserinde iki çağdaş İngiliz besteci George Benjamin ve Thomas Ades'in eserlerinin yanı sıra Türk besteciler Kamran İnce, Mehmet Can Özer ve Mahir Cetiz'in yapıtlarını seslendirecek.

Emre Elivar

Tarih: 4 Mayıs 2013, Cumartesi

Saat: 20.00

Yer: Borusan Müzik Evi

Oturmalı: 20 TL

Program:

George Benjamin - Meditation on Haydn's Name (1982)

Kamran Ince - In Memoriam 9/17/99 (1999)

George Benjamin - Sortilèges (1981)

ara

Thomas Ades - Darknesse Visible (1992)

Mehmet Can Özer - Yansımalar VI (2011)

Mahir Cetiz - Triptych (2003)

Borusan Müzik Evi etkinliklerinin biletleri tüm Biletix satış kanallarından, pazartesi-cuma günleri arası 10.00–18.00 saatleri arasında Borusan Kültür Sanat'tan ve konser günleri de saat 18.00'den itibaren Borusan Müzik Evi'nden temin edilebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Çağdaş Tınılar ve Tango Müziği Borusan Müzik Evi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement