"Cahit Külebi Şiir Yarışması" - Son Dakika
Yerel

"Cahit Külebi Şiir Yarışması"

Niksar Belediyesi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneğince düzenlenen "2. Cahit Külebi Memleketim" konulu şiir yarışması sonuçlandı.

09.06.2011 21:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niksar Belediyesi ve Tokat Şairler ve Yazarlar Derneğince düzenlenen "2. Cahit Külebi Memleketim" konulu şiir yarışması sonuçlandı.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Tokat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Remzi Zengin ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Niksar Yağıbasan Medresesinde basın toplantısı düzenledi.

Başkan Yadigar, 24-25 Haziran tarihlerinde Erzurumlu Şair Emrah ve Cahit Külebi'yi anma programı düzenleyeceklerini belirterek, Niksar'ın edebiyat yönünden çok önemli bir şehir olduğunu ve en ünlü şair ile yazarların Niksar'dan çıktığını söyledi. Yadigar, şunları kaydetti:

"Niksarlı Şair ve Yazar Cahit Külebi'yi Niksar'da her sene anmak ve bu törenleri kurumsallaştırmak için bunu Türkiye geneline yayarak bir şiir yarışması düzenledik. Amacımız ise bu etkililikleri zenginleştirmektir. Bu yıl 24-25 Haziran tarihlerinde Erzurumlu Şair Emrah ile birlikte Cahit Külebi'yi anma programı icra edeceğiz. Bu şiir yarışması da bu programın içerisinde yer almaktadır" dedi.

Yadigar, şiir yarışması için 50 şiir yazıldığını, jurinin değerlendirmeye aldığı 14 şiir arasından dereceye giren ilk üç şiirin belirlendiğini kaydetti.

Yarışma'da Karaman'dan 'Leb-i Külebi' adlı şiiri ile İbrahim Şaşma birinci, Trabzon'dan 'Anadolu'nun Sesi Cahit Külebi' adlı şiiri ile Nihat Malkoç ikinci, Niksar'dan 'Niksar Özlemi' adlı şiiri ile Arzu Aykut üçüncü oldu.

Niksar Belediyesince birinciye 2 bin lira, ikinciye bin 500 lira, üçüncüye ise bin lira ile ödül verilecek.

- TOKAT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Cahit Külebi Şiir Yarışması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement