Çakırcalı Konağı Turizme Açılacak - Son Dakika
Yerel

Çakırcalı Konağı Turizme Açılacak

Çakırcalı Konağı Turizme Açılacak

Ege Bölgesi'nin en ünlü efelerinden Çakırcalı Mehmet Efe'nin Ödemiş'in Kayaköy beldesinde bulunan konağının restorasyon çalışmaları sürüyor.787 bin 840 TL maliyetle yüklenici firma Güroğuzlar İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından...

05.10.2013 06:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesi'nin en ünlü efelerinden Çakırcalı Mehmet Efe'nin Ödemiş'in Kayaköy beldesinde bulunan konağının restorasyon çalışmaları sürüyor.

787 bin 840 TL maliyetle yüklenici firma Güroğuzlar İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından sürdürülen çalışmalarda %20 seviyesine gelindi. Kayaköy Belediye Başkanı Ali Akkaşlı, restorasyonun yüzde 70'lere ulaşmasını hedeflediklerini anlattı.

Mart ayı itibariyle çalışmaların tamamlanmasını beklediklerini söyleyen Akkaşlı, "Beldemizin simgesi olacak Çakırcalı Konağı gelecekte müze olarak turizme hizmet verecektir. Bütünşehir yasası sonrası belde belediyemiz kapatılacağından bu değerli yapı, Ödemiş Belediyesi'ne emanet edilecek. Ödemiş Belediyesi'nin şimdiden katkıları mevcut. Çakırcalı'nın konağını Ödemiş Belediyesi'nin en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyoruz" dedi.

"Çakırcalı Konağı beldemizin kaderini değiştirecek" diyen Akkaşlı, "Tarımsal faaliyetlerin de yoğun olduğu beldemiz yakında Aktaş Barajı'na kavuşuyor. Çakırcalı Konağı'yla da bölgemiz için önemli bir turistik değer ortaya çıkacak. Restorasyonu bitmeden bile ziyaretçi çeken konağımız beldemizin büyük bir kazancı olacaktır. Bu beldenin gelecekte mutlaka turizm yönüyle tanıtılması ve gerekli planlamanın yapılması gerekiyor. İzmir'den gelen turlar Ödemiş'e geçmeden mutlaka beldemize uğrayıp Çakırcalı Konağı'nı ziyaret edip gelir bırakacaklardır" dedi.

İzmir Yeşilyurt Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Op. Dr. Mehmet Bayındır da memleketi Kayaköy'deki çalışmaları yerinde inceleyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Bayındır, "Efelerin efesi Çakırcalı Mehmet Efe'nin konağının bugüne kadar restorasyonunun yapılmaması çok büyük bir ayıptı. Ama biz 'geç oldu, güç olmasın' diyoruz. Bugünkü ailesi, torunlarıyla akrabayız. Onlarla da irtibata geçerek, Çakırcalı Mehmet Efe'nin eşyalarını müzeye mutlaka kazandırmak için çaba harcayacağız. Ecdadımıza da sahip çıkıyoruz. Çakırcalı Konağı, Kayaköy'ü tıpkı Birgi gibi bölgenin yıldızlarından biri yapacaktır. Eski İzmir Valisi Cahit Kıraç'a, İzmir Milletvekilimiz Ertuğrul Günay'a, Ödemiş Belediye Başkanımız Bekir Keskin'e ve restorasyon için Ankara-Kayaköy arası mekik dokuyan Kayaköy Belediye Başkanımız Ali Akkaşlı'ya teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çakırcalı Konağı Turizme Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement