Çalışma Genel Müdürü Sayın, Vali Lekesiz'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Çalışma Genel Müdürü Sayın, Vali Lekesiz'i Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz'i ziyaret etti.

14.04.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Ali Kemal Sayın, Vali  Mehmet Celalettin  Lekesiz'i ziyaret etti.

Sayın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Bilişim ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Alper Zeytun ile Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretteki konuşmasında ülke genelinde uygulanan proje ile ilgili olarak illerde düzenledikleri tanıtım toplantılardan birinin de Hatay'da yapılacağını kaydeden Sayın, "Dezavantajlı gruplar olarak değerlendirilen engellilerin yanı sıra yoksul, Roman, göç mağduru ve eski mahkumların sosyal entegrasyonuna ve istihdam edilmelerine yönelik projelere 30 milyon avro hibe sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı Bilişim ve İnsan Kaynakları Daire Başkanı Alper Zeytun da,  "dezavantajlı" diye tabir edilen vatandaşların sosyal entegrasyonu ve istihdamına yönelik projelerin desteklenmesi için ayrılan 30 milyon avronun 9 milyon avrosunun vatandaşlara, 21 milyon avrosunun ise diğer dezavantajlı gruplara yönelik projelere sunulmak üzere ayrıldığını bildirdi.

Vali Lekesiz ise yaptığı konuşmada dezavantajlı grupların istihdamına, toplumla sağlıklı entegrasyonuna yardımcı olunması için bir duyarlılık ve farkındalık oluşmasına yönelik ülke genelinde eğitim çalışmaları yapılması, projeler üretilmesi, öte yandan söz konusu amaca yönelik proje üretenlere hibe desteği verilmesinin son derece yararlı ve anlamlı bir çalışma olduğunu belirtti.

Lekesiz, projenin ilde en sağlıklı ve verimli şekilde uygulanması için kendilerinin de ilgili kurum ve kuruluşlarla birlikte gereken çalışmaları yapacaklarını kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çalışma Genel Müdürü Sayın, Vali Lekesiz'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement