Cami Yanınca Köylüler Barakada Namaz Kılıyor - Son Dakika
Güncel

Cami Yanınca Köylüler Barakada Namaz Kılıyor

Cami Yanınca Köylüler Barakada Namaz Kılıyor

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Kozvan Kuyucak köyündeki caminin yanmasının ardından köylüler, kendi yaptıkları mescitte namaz kılıyor.

18.01.2013 14:43  Güncelleme: 14:44

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi Kozvan Kuyucak Köyü'ndeki caminin yanmasının ardından köylüler, kendi çabalarıyla yaptıkları derme çatma mescitte namaz kılıyor.

Sandıklı İlçesi Kozvan Kuyucak Köyü Camisi, Kasım 2012'de elektrik kontağından çıkan yangında tamamen yandı. Sadece minaresi ayakta kalan caminin yeniden inşa edilmesi için çalışma başlatan köylüler, Koruma Kurulu engeline takıldı. 1934 yılında yapılan caminin korunması gereken tarihi eserler listesinde olduğunu öğrenen köylüler, Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün kararı nedeniyle camiyi yapamadı. Köy Muhtarı Mustafa Ergenç, cami imamı İbrahim Uçak, Sandıklı Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Selçuk'un girişimi ve kaymakamlığın desteğiyle 16 kişi kapasiteli derme çatma bir mescit yapıldı. Vatandaşlar, bu barakada namaz kılıyor.

İMECE USULÜYLE YAPMAK İSTİYORUZ

Köy camisinin 1934 yılında yapıldığını kaydeden muhtar Mustafa Ergenç, şunları söyledi:

"Caminin tarihi eser olduğunu yeni öğrendik. Yangında kül olan camiyi yeniden yapmak istedik. Koruma Kurulu, caminin tarihi eser kapsamında olduğunu, sadece restarosyon yapabileceğimizi, bunun için de proje bedeli olarak 300 bin lira ödeme yapmamızı istedi. Paranın Vakıflar Müdürlüğü hesabına yatırılmasından sonra restorasyonun kurum tarafından yapılacağı söylendi. Bu kadar parayı ödeme imkanımız yok. İmece usulüyle camiyi yapmak istedik. Fakat talebimiz kabul edilmedi. İzin alamayınca Sandıklı Kaymakamlığı'nda temin ettiğimiz barakada namaz kılmaya başladık."

ÇİLE ÇEKİYORUZ

Köy sakinlerinden Turhan Cengiz ise "Köyümüz 80 haneli ve 400 kişi yaşıyor. Kış günü baraka çok soğuk olduğu için donuyoruz. Baraka 15-16 kişi ancak alıyor. Özellikle cuma namazını sokakta çamur içinde kılıyoruz. Bazı köylüler namaz kılmak için komşu köye veya Sandıklı'ya gidiyor. İbadet etmek yerine çile çekiyoruz" dedi. - Afyon/ Sandıklı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cami Yanınca Köylüler Barakada Namaz Kılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement