'Cemaliye' İsmi, 16 Yıllık Evliliği Dağıtıyordu - Son Dakika
Yaşam

'Cemaliye' İsmi, 16 Yıllık Evliliği Dağıtıyordu

İstanbul'da 3 çocuk sahibi karı-koca, 4'üncü çocukları kız olunca isim kavgasına tutuştu. Baba 'Cemaliye' olsun dedi, anne kimliğe 'Merve' yazdırdı. Baba boşanma davası açtı, mahkeme davayı reddetti.

12.05.2016 07:35  Güncelleme: 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Aile Mahkemesi, geçtiğimiz günlerde çok ilginç bir boşanma davasına sahne oldu. Ancak mahkeme 'isim kavgası'nın 16 yıllık yuvayı dağıtmasına izin vermedi. Komedi filmlerini aratmayan olay, dava dosyasına göre şöyle gelişti: 3 erkek çocuk sahibi Mustafa-Fatma Y. çifti bir süre önce 4'üncü çocuklarını kucaklarına aldı. Yıllar sonra kız çocuk sahibi olan Mustafa Y., çocuğa anneannesinin ismi 'Cemaliye'yi vermek istedi. Ancak buna karşı çıkan Fatma Y. 3 oğluyla ortak karar alarak kızına 'Merve' adını koydu. Çift arasında isim nedeniyle çıkan tartışma büyüdü ve mahkeme koridorlarına kadar uzandı.

'BİTİRİN BU EVLİLİĞİ'

Bu süreçte evi terk eden Mustafa Y., "şiddetli geçimsizlik" nedeniyle Fatma Y.'ye açtığı boşanma davasının dilekçesinde şunları söyledi: "Küçük kızımız doğduktan sonra eşimle aramızda duygu ve düşünce birliği sağlanamamış, karşılıklı sevgi ve saygı azalarak yok olma noktasına gelmiştir. Evlilik çekilmez bir hal aldı. Devamı hiçbir hukuki ve sosyal fayda getirmeyecek. Birliktelik fiilen bitti."

'ÇOCUKLARIM DA İSTEDİ'

Fatma Y. ise eşinin açtığı boşanma davasına karşı çıkarak evliliğini devam ettirmek istediğini söyledi. Eşinin kumar oynayıp içki içtiğini belirten Fatma Y., çocuklarını sürekli dövdüğünü ileri sürdü. Kızlarının adını 'Cemaliye' koymak isteyen eşine karşı çıkan Fatma Y. "Çocuklarım kardeşlerinin isminin Merve olmasını istedi" dedi.

'BABA OLARAK HAKKIM'

Eşinin iddialarını reddeden Mustafa Y. ise "Aile reisi olarak sorumluluklarımı yerine getiriyorum. Çocuğumun ismini 'Cemaliye' koymak istediğim doğrudur. Babası olarak bu benim hakkım. Bu nedenle eşimle tartıştık. Evden ayrıldım" diye konuştu.

Boşanma davasını reddeden mahkeme ayrıca Mustafa Y.'nin, davayı açmasından itibaren eşine aylık 200 TL tedbir nafakası ödemesine karar verdi. (Kaynak: Habertürk)

\'Cemaliye\' İsmi, 16 Yıllık Evliliği Dağıtıyordu

Son Dakika Yaşam 'Cemaliye' İsmi, 16 Yıllık Evliliği Dağıtıyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • bide burdan bak: Müslüman olarak hak tan hukkuk tan eşitlikten bahsedilir ama işinize gelmeyince Ben babayım. Hadi lan ordan kadın 9 ay taşıdı onu ne babalık hakkı... 17 0 Yanıtla
  • nokta: ne hakkı be. ne babası. gödük. o kararlar ortak alınır yani o hak sadece sana ait değil. 14 2 Yanıtla
  • .....: kız olsam ve adım cemaliye olsa 18 ime bastığım zaman yapıcağım ilk iş ismimi değiştirmek olurdu ama zeka yok ki geleceğe yönelik düşünme anlama kavrama 0 1 0 Yanıtla
  • ÖMER: BABA KIZ EVLADINA KENDİ ANNESİNİN İSMİNİ VERMEK İSTEMİŞ ANNE DİĞER ÇOCUKLARI YANINA ÇEKEREK GÜNÜMÜZ MODA İSMLERİNDEN BİRİNİ VERMEK İSTEMİŞ .ADAMA GURUR YAPMIŞ ADAMA İFTİRA ATIYOR KUMAR VAR İÇKİ VAR ÇOCUKLARI DOVUYOR AMA BOŞANMAK İSTEMİYOR :) 1 0 Yanıtla
  • ...,: habere göre, babadan habersiz şekilde başına buyruk davranmış anne bu urumu yanlış. baba haklıdır. 0 0 Yanıtla

Advertisement