Çemişgezek'te CHP Kazandı, Ak Partili Ümraniye Belediyesi Hibe Ettiği Kepçeyi Geri İstedi - Son Dakika
Güncel

Çemişgezek'te CHP Kazandı, Ak Partili Ümraniye Belediyesi Hibe Ettiği Kepçeyi Geri İstedi

Çemişgezek\'te CHP Kazandı, Ak Partili Ümraniye Belediyesi Hibe Ettiği Kepçeyi Geri İstedi

Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi ile İstanbul'un Ümraniye İlçesi belediyeleri 2004 yılında kardeş belediye protokolü imzalayıp, ilçede daha sonraki yıllarda bir kepçe hibe etti.

04.04.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'nin Çemişgezek İlçesi ile İstanbul'un Ümraniye İlçesi belediyeleri 2004 yılında kardeş belediye protokolü imzalayıp, ilçede daha sonraki yıllarda bir kepçe hibe etti. Çemizgezek'te 2004'den itibaren Belediye Başkanlığı'nı yapan Ak Partili Metin Levent Yıldız, aday gösterilmedi. Ak Parti İlçede Necati Tayyar'ı aday gösterdi, ancak seçimleri CHP adayı Ahmet Şadan Ersoy kazandı. Çemikgezek'te CHP'li Ersoy'un belediye başkanlığını kazanmasının ardından Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir imzası ile Çemikgezek Belediyesi'ne gönderilen bir yazıda, daha önce hibe edilen kepçenin Ümraniye Belediyesi'ni iade edilmesi istendi. CHP'li Çemişgezek Belediye Başkanı Ahmet Şadan Ersoy ile vatandaşlar, Ümraniye Belediyesi'nin hibe ettiği kepçeyi geri istemesine tepki gösterdi. Başkan Ersoy, Çemişgezek ile Ümraniye belediyelerinin 2004 yılında kardeş belediye olduklarını belirterek, O zaman hibe olarak verilen bir kepçe seçimin kaybedilmesiyle birlikte geri isteniyor. Seçimin kaybedilmesiyle kardeşlik de mi bitiyor Sözleşmeyi feshederek kepçeyi geri istiyorlar. Biz ilk iş olarak mezarlığa giden yolu bu kepçeyle yapıyoruz. Bunu duyunca çok üzüldük. Belediye olarak kepçemiz yok, mağdur olacağız. Aynı zamanda kardeşlik duygusunun da nasıl olduğu konusunda kafalarda soru işaretleri uyandırıyor. Halkımız da bunu sorgulamaya başlamıştır. Çok sıkıntılı bir durum. Ümraniye Belediyesi verdikleri kararı gözden geçirsinler. Bunu değiştirirlerse Çemişgezekliler de onlara şükran duyar dedi.

Kardeşlik kurumlar üzerinden yapılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Ersoy, Demek ki kardeşlik şahıslar üzerinden yapılmış oluyor. Bu da Ümraniye Belediyesi'nin takdiridir. Demek ki kardeşliği bitiriyorlar. Biz bir kurumuz, Çemişgezek'te bir ilçe. Partilere bağlı olmaması lazım. Parti değiştiği zaman siyaset böyle yapılıyorsa insanlar çok üzülür. Siyaset ve kardeşliğin böyle olmaması lazım. Bizi üzdüğü kadar tüm Çemişgezeklileri de üzmüştür. Kardeşlik seçim sonuçlarıyla alakalı olmamalı ve süresiz olmalı böyle bir kardeşlik tamamen samimiyetten uzak ve belli bir dönem için yapılan bir durum olarak görülüyor ve herkes burada kardeşliğin samimiyetini rahatlıkça görebilir bizim bu kepçeye ihtiyacımız vardı ve kepçe giderse belediye zor durumda kalacak dedi.

Ümraniye'den 2005 yılında gönderilen kepçenin ilçe sakinleri tarafından sevinçle karşılandığını kaydeden Başkan Ersoy, Ancak şimdi bu kepçe Çemişgezeklilerin üzüntüyle gönderecekleri bir kepçe olmuştur. Bu da bizleri yaralamış, üzmüştür dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çemişgezek'te CHP Kazandı, Ak Partili Ümraniye Belediyesi Hibe Ettiği Kepçeyi Geri İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement