Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepki - Son Dakika
Güncel

Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepki

Cumhuriyet gazetesi: "Amacımız, bir yayın organına düzenlenen katliamı kınamak ve buna karşı dayanışma duygumuzu iletmektir"

14.01.2015 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet gazetesi, Charlie Hebdo'nun bugünkü sayısının 4 sayfasını "katliamı kınamak ve dayanışma duygularını iletmek" amacıyla yayınladıklarını bildirdi.

Gazeteden yapılan yazılı açıklamada, gazetenin daha önce maruz kaldığı saldırılarda bazı yazarlarını kaybettiği hatırlatılarak, derginin son sayısının, Fransız gazetelerinin desteğiyle çıktığı aktarıldı.

"Bu dayanışmanın parçası olmak ve ifade özgürlüğüne sahip çıkma sorumluluğuyla 4 sayfalık bir seçkinin yayınlanmasına karar verildiği" belirtilen açıklamada, "Bunu hazırlarken de toplumların dini hassasiyetleri ve inanç özgürlüklerine özen gösterdik. Kimsenin dini değerleri ve kutsalıyla uğraşmak ya da bunları hedef almak gibi bir düşüncemiz yoktur ve olamaz. Tersine, herkesin kutsal değerlerine sonuna kadar saygılıyız. Amacımız, bir yayın organına düzenlenen katliamı kınamak ve buna karşı dayanışma duygumuzu iletmektir" denildi.

Açıklamada, gazetenin bugünkü sayısının incelemenin ardından savcının talimatıyla dağıtımının gerçekleştirildiği belirtildi.

Bu arada, protesto amacıyla gazetenin Şişli'deki binası önüne gelen kelime-i tevhid bayraklı bir kişi ile cübbeli ve asalı iki kişi gözaltına alındı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Charlie Hebdo Karikatürlerinin Yayınlanmasına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement