Çift Haneli Büyümenin Yankıları - Son Dakika
Ekonomi

Çift Haneli Büyümenin Yankıları

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, üçüncü çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin, "Üçüncü çeyrekte çift haneli büyüyen tek ülke olduk.

11.12.2017 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, üçüncü çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin, "Üçüncü çeyrekte çift haneli büyüyen tek ülke olduk. Çin ve Hindistan gibi yüksek büyüme potansiyeline sahip ülkelerin yüzde 7'nin altında kaldığı bir dönemde, Almanya'dan 4, ABD'den de neredeyse 5 kat hızlı büyüdük." değerlendirmesinde bulundu.

Burkay, yazılı açıklamasında, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme verilerini değerlendirdi.

Türkiye'nin üçüncü çeyrek büyüme performansıyla tüm dünyaya çok güçlü bir mesaj verdiğini ifade eden Burkay, "Üçüncü çeyrekte çift haneli büyüyen tek ülke olduk. Çin ve Hindistan gibi yüksek büyüme potansiyeline sahip ülkelerin yüzde 7'nin altında kaldığı bir dönemde, Almanya'dan 4, ABD'den de neredeyse 5 kat hızlı büyüdük. Ekonomide seferberlik ruhuyla başladığımız bir yılda devletimizin sunmuş olduğu destekler ve özel sektörümüzün güçlü adımlarıyla elde ettiğimiz bu rakam, bizlere büyük moral aşıladı." açıklamasında bulundu.

Burkay, büyümenin yüksek, kapsayıcı ve istihdam oluşturan bir nitelikte gerçekleştiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Sanayi büyümeye 2,6 puan, ihracat da 3,5 puan katkı sağladı. Özellikle imalat sanayi üretimi ve kapasite kullanımı, yatırım ihtiyacını da hissettiriyor. Bundan sonraki dönemler de bu ihtiyacın büyümeye katkısını ortaya koyacak. Bursa'da adımlarını attığımız ileri teknolojili yatırımlar ve katma değerli üretimin ağırlığının artırılmasına yönelik hamlelerin tüm üretim merkezlerimizde yaygınlaşmasıyla ülkemizin yakaladığı bu performans, nitelikli ve sürdürülebilir hale gelecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Çift Haneli Büyümenin Yankıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement