Cildinizin Yağlı Görünmesini Engelleyin! - Son Dakika
Kadın

Cildinizin Yağlı Görünmesini Engelleyin!

Cildinizin Yağlı Görünmesini Engelleyin!

İşte yaz aylarında yağlanan ve parlayan cildinizle baş edebilmeniz 7 yolu...

20.06.2012 14:00  Güncelleme: 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yazın havaların ısınmasının da etkisiyle cildimiz çok daha fazla yağlanmaya başlıyor. Ancak hiç bir kadın, yüzünün yağdan parlamasını ve güzelliğinin bozulmasını istemez.

Size yaz aylarında yağlanan ve parlayan cildinizle baş edebilmeniz için birkaç öneri hazırladık!

Cilt temizliği önemli

özellikle sıcak havalarda cilt temizleyici bir ürün kullanmanız çok önemli. Böylece hem sivilce oluşumunu engelleyebilir, hem de cildinizin parlamamasını sağlayabilirsiniz. Gözeneklerinizde biriken yağlardan cildinizi arındırarak parlak görünümden kurtulmak için salisilik asit içeren bir ürün tercih etmelisiniz. Bunun için Neutrogena oil-free Acne Wash Cream'i veya Avon'un Solutions Complete Balance yağ içermeyen köpük temizleyicisini tercih edebilirsiniz.

Güneş koruyucularını deneyin

Birçok ünlü markanın güneş kremleri sıcak havalarda cildinizin yağlanmasını engelliyor. Bunun için sabahları cildinize sürdüğünüz nemlendiricinin yerine bir çay kaşığı kadar, doğal mineraller içeren yüksek koruma faktörlü koruyucu kremleri kullanabilirsiniz. La Roche -Posay Anthelios W Gel SPF 40 ya da Murad oil-free Sunblock SPF 30'u tercih edebilirsiniz.

Fondöteni bırakın

özellikle yaz aylarında makyaj yaparken fondöten kullandığınızda hem cildinizde bir ağırlık hissedersiniz hem de fondöten sıcağın da etkisiyle gözeneklerinizi tıkayıp cildinizin çok daha hızlı yağlanmasına neden olabilir. Bu sorunla baş etmek için en azından yaz aylarında fondöteninizle vedalaşıp, içinde renklendirici ve silikon bulunan bir nemlendirici tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır. Elizabeth Arden'in Sheer Lights'ı bunun için oldukça uygun. Eğer bu çözüm size uygun gelmiyorsa, yağı absorbe ederek cildinizin parlamasını engellemek için Maybelline Mineral Powder Foundation'ı kullanmayı da tercih edebilirsiniz.

Yediklerinize dikkat edin

Kokteyller ya da baharatlı yiyecekleri tüketmek konusunda dikkatli olmalısınız. çünkü bunlar damarlarınızın genişlemesine ve terlemenize neden olacaklardır. Elbette bu tür zevklerden kendinizi tamamen mahrum etmeniz gerekmiyor. Kendinize bir limit koyun. örneğin gecede bir tane kokteyl için ve baharatlı yiyecekler yemeği de haftada bire indirin. Bunların yerine yağ üretimini azaltmaya yarayan, A vitamini bakımından zengin, havuç, ıspanak gibi besinleri tüketmeye çalışın.

Cilt bakımınızı aksatmayın

özellikle yaz aylarında cilt bakımınızı aksatmamanız oldukça önemli. Bunun için cilt bakım merkezlerine gitmeniz gerekmiyor. Haftada bir cildinize peeling yapmanız ve peelingden sonra cildinizin yağ üretmesini engelleyecek bir maske uygulamanız yeterli olacaktır.

Gece bakımınızı hafifletin

Gece yatmadan evvel uyguladığınız cilt bakımınızda yapacağınız ufak bir değişiklik de gündüzleri cildinizin yağlanmasını engellemek konusunda size yardımcı olacaktır. örneğin eğer krem kullanıyorsanız, losyon kullanmaya başlayın. Gece yatmadan evvel cildinize losyon uyguluyorsanız nemlendirici serum kullanmaya başlayın. Tercihiniz hangisi olursa olsun, kullandığınız ürünün içinde gözeneklerinizin küçülmesini sağlayacak salisilik asit veya glikolik asit olmasına özen gösterin.

Pudra ponponu yerine kurutma kağıdı

Sıcak havalarda çok hızlı terlediğimizi göz önünde bulundurursak, makyaj yaparken pudra pomponu kullanmanın pek de mantıklı olmadığını kabul etmemiz gerekir. Bu sebeple yaz aylarında makyaj yaparken "blotting paper" olarak tabir edilen kurutma kağıtlarını kullanarak hem makyajınızı çok daha kusursuz yapabilir, hem de pudranızı uygularken aşırıya kaçma ihtimalinizi ortadan kaldırabilirsiniz. Bunun için Shiseido Pureness Oil-Control Blotting Papers'ı veya Sephora'nın Matte Blotting Papers'ını kullanabilirsiniz.

Kaynak: Womenist.net

Son Dakika Kadın Cildinizin Yağlı Görünmesini Engelleyin! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement