Çin-Avrupa yük trenleri Erenhot kara limanından geçişlerini artırıyor - Son Dakika
Güncel

Çin-Avrupa yük trenleri Erenhot kara limanından geçişlerini artırıyor

Çin-Avrupa yük trenleri Erenhot kara limanından geçişlerini artırıyor

Çinin kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesinde bulunan Erenhot kara limanından bu yıl 1.000den fazla Çin-Avrupa yük treni geçti. Yerel demiryolu yetkililerinin Perşembe günü yaptıkları açıklamaya göre limandan önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla toplam 1.042 Çin-Avrupa yük treni geçti.

04.05.2023 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HOHHOT, 4 Mayıs (Xinhua) -- Çin'in kuzeyindeki İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bulunan Erenhot kara limanından bu yıl 1.000'den fazla Çin-Avrupa yük treni geçti.

Yerel demiryolu yetkililerinin Perşembe günü yaptıkları açıklamaya göre, Çarşamba günü itibarıyla, limandan önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7 artışla toplam 1.042 Çin-Avrupa yük treni geçti. Bu sayıya, geçen yıl 1.000'in üzerinde tren geçişinin kaydedildiği günden 10 gün önce ulaşıldı.

Çin ve Moğolistan arasındaki en büyük kara limanı olan Erenhot Limanı, 68 Çin-Avrupa yük treni güzergahıyla Çin'i Almanya, Polonya ve Moğolistan da dahil olmak üzere 10'dan fazla ülkenin 60'tan fazla bölgesine bağlıyor.

Kara limanı yılın başından bu yana Çin-Avrupa yük trenleri için "yeşil bir kanal" açarak trenlerin faaliyet verimliliğini daha da artırdı.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin-Avrupa yük trenleri Erenhot kara limanından geçişlerini artırıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement