Çine Biyoteknik Mücadele Merkezi Olacak - Son Dakika
Yerel

Çine Biyoteknik Mücadele Merkezi Olacak

Çine Gelişim Vakfı ve Güney Ege Danışmanlık ve Yayıncılık bünyesinde görev alan tarım uzmanları, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Hüseyin Başpınar’ın rehberliğinde Çine’nin biyoteknik mücadele merkezi bünyesinde de katkı verecek.

08.08.2013 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çine Gelişim Vakfı ve Güney Ege Danışmanlık ve Yayıncılık bünyesinde görev alan tarım uzmanları, Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Hüseyin Başpınar'ın rehberliğinde Çine'nin biyoteknik mücadele merkezi bünyesinde de katkı verecek.

Prof. Dr. Başpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çine'de geliştirdikleri projenin Türkiye'de devletten bağımsız, sivil, en kapsamlı proje olduğunu belirtti.  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın gelecek yıllarda tarımsal üretim sırasında ortaya çıkan hastalık ve zararlılara karşı kimyasal mücadelenin yerine biyoteknik savaşın öne çıkaracağını ifade edern Prof. Başpınar,  şunları kaydetti:

"Zeytin kabuklu biti, zeytin güvesi, zeytin pamuklu biti, zeytin sineği zararlıları ve halkalı leke hastalığı konusunda ve mücadelesinde Güney Ege Tarımsal Danışmanlık ve Yayımcılık bünyesinde görevli Ziraat Mühendisleri eğitimden geçirildi. Uzmanlar eşliğinde Çine'yi biyoteknik mücadelede pilot bölge yapma konusunda patenti şahsımda olan ve henüz ruhsat aşamasındaki "feromon tuzaklar" projesininin Çine'de, Çine Gelişim Vakfıyla birlikte uygulanacak olmasından çok memnunum." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çine Biyoteknik Mücadele Merkezi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement