Çomü'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Çomü'de Mezuniyet Töreni

Çomü\'de Mezuniyet Töreni

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2012-2013 akademik yılını tamamladı.

20.06.2013 23:22

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, 2012-2013 akademik yılını tamamladı. ÇOMÜ'den mezun olan 7 bin öğrenci, Çanakkale 18 Mart Stadyumunda düzenlenen törenle uğurlandı. Yürüyüş kortejinde, bir grup öğrenci "Her yer Taksim, her yer direniş' yazılı pankart açtı.

ÇOMÜ mezuniyet töreni, Çanakkale 18 Mart Stadyumunda yapıldı. 7 bin öğrencinin diploma aldığı törende, öğrenci aileleri, tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Tören, akademisyenler ve mezun olan öğrencilerin geçiş kortejiyle start aldı. Kortejde bulunan bir grup öğrenci, "Her yer Taksim, her yer direniş" yazılı pankart açtı. Korteji bu şekilde tamamlayan öğrenciler, daha sonra sahanın ortasına gelerek, bu şekilde bir süre bekledi. Bu sırada tribünlerde bulunan öğrenci yakınlarından bir kısmı alkışlarla destek oldu, bir kısmı da ıslıklarla protesto etti. Rektör yardımcıları, protestocu öğrencileri ikna etmeye çalıştı. Uzun süren görüşmelerin ardından, öğrenciler pankartı toplayıp yerlerine döndüler.

Resmi geçit töreninin sona ermesinin ardından mezuniyet töreni, saygı duruşu, İstiklal Marşı ile devam etti. Mehteran bölüğünün gösterisinin ardından Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ve Vali Ahmet Çınar birer konuşma yaptı. Çınar'ın konuşması esnasında, bir grup öğrenci keplerini havaya fırlattı. Konuşmasına ara veren Çınar, bir süre öğrencileri izledi. Ardından ise konuşmasına devam etti. Bölümlerini birincilikle bitiren öğrencilere diploma ve hediyelerinin verilmesinin ardından, 7 bin öğrenci, geri sayımla keplerini havaya fırlattı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement